Nejluxusnější křídla v mém životě

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 30 minut 9 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 30 minut 9 názorů

Suroviny 2-4 porce

cca 10 kusů křídel
Na marinádu:
4-5 lžic kečupu
5 lžic sojové omáčky
2-3 stroužky prolisovaného česneku
100 ml sweet chilli omáčky + trochu obyčejné chilli omáčky
cca 3 cm zázvoru (nastrouhat)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na marinádu smícháme.
    Předehřejeme troubu na 180-200 stupnů.

  2. Křídla překrojíme v kloubu na dva kusy a špičatý konec nepoužíváme (dávám ho do vývaru). Omytá a překrojená křídla dáme do marinády a necháme cca 5 minut marinovat.

  3. Na plech vyloženým pečícím papírem poklademe křídla (křídla na plech opravdu pokládejte, nesmíte je vylít i s marinádou) .

  4. Pečeme, dokud nebudou křídla zlatavá.

Poznámka od kuchařky

Marináda na kuřeti zkaramelizuje, do toho je cítít trocha zázvoru a hlavně máte pocit, že maso máte v marinádě cca 2 dny.

Marináda, která zbyla, se dá použít na maso, které je již upečené. Můžete jej v ní opět vyválet, pro lepší chuť (Já to tedy nedělám).

Hodí se k přílohám jako jsou šťouchané brambůrky, hranolky, grilovaná zelenina (já jsem schopná je sníst bez ničeho).

Recept jsem našla někde na internetu, není můj, ale stojí za to ho šířit dál.

Komentáře k receptu Nejluxusnější křídla v mém životě

  • Hanes Hanes

    Připojuji se ke chválícím. Je to skutečně dobré. Pochutnal sem si. Určitě zopakuji:yes: Dovolím si přidat fotečku.

    Odpovědět

  • Rouena Rouena(autorka receptu)

    goldfly: moc děkuji :-*

    Odpovědět

  • goldfly goldfly(neregistrovaný)

    jsou naprosto luxusni a zaradili jsme je do naseho jidelnicku, dekuji za skvely recept:yes:

    Odpovědět

  • Rouena Rouena(autorka receptu)

    popoluska340: Jsem moc ráda že chutnalo :-8:-8 děkuji

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Rouena: Super kridielka,aj manzel si pochvaloval,ze dobre ochutene.v sobotu sompiekla,ale som zabudla dat sem fotku,aj komentar.Dozivotne budem robievat.piekla som na papieri na pecenie,takze ziadne drhnutie pekaca nebolo.:yes::yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Rouena Rouena(autorka receptu)

    popoluska340:
    moc děkuji, snad budou chutnat tak jako u nás :) já se jí také bojím :-D proto to nedělám a hlavně křídla to ani nepotřebují :) Dobrou chuť:-8

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Super inspiracia na zajtrajsiu veceru prekvapim manzela.kridla su v mrazaku,a ostatne mam doma.A ja sa tak bojim salmonely,a vselijakych zazivacich problemov,ze by som urcite v tu marinadu,kde boli kridla nepouzila.Ale posielam bodik.:-K:-K:-K:-K:no::no::no::no:

    Odpovědět

  • Rouena Rouena(autorka receptu)

    spagetka: v puvodnim receptu tomu tak opravdu je :) .. sama toto nedelam, jak jsem zminovala.. ale treba si na tom nekdo potrpi :) Hezky vecer

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pokud to myslíš tak, že lze zbylou marinádu, ve které byla syrová křidélka, použít na již upečené maso a jen to v ní obalit, já bych to neudělala, protože před tím v ní leželo syrové maso.

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí kridla v marinade chilli kuřecí křídla s chillisweet omáčkou sweet chilli křídla smažená kuřecí křídla ve swett omacce kridla sweet chilli recept křídla v marinádě nadívaný kuřecí křídla křídla sweet chilli křidla ve sweet and chili grilovaná kuřecí křídla sweet and chilly nejluxusnější pečené kuře jak marinovat křídla jak obalit kuřecí křídla marináda na kridla sweet chilli křídla recept sweet chilli kuřecí křídla recept kureci křídla ve sweet chilli omáčce dušené krůtí křídla křídla chilli sweet marináda na kuřecí křídla sweet chilli