Rybí filé na smetaně

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Ryby 1 názor

Suroviny

800 g filé z Aljašky
400 g cibule
200 ml sladké smetany
3 lžíce chilli omáčky
1 lžíce sladké mleté papriky
3 cm silný plátek másla
2 lžíce oleje
sůl
lístky libečku nebo petržele
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji prudce a z obou stran opečeme filety. Vyjmeme je na talíř, kde je mírně osolíme.

  2. Do stejné pánve dáme polovinu másla, necháme rozehřát a přidáme na tenké půlměsíčky pokrájené cibule. Promícháme, necháme zesklovatět, malinko podlijeme vodou, cca 3-4 lžíce, a pod poklicí dusíme 5 minut.

  3. Poté polovinu cibule odebereme, na zbytek poskládáme filé, posypeme paprikou a posypeme i druhou polovinou zbylé cibule. Pokapeme chilli omáčkou, vše zalijeme smetanou, opět zakryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut.

  4. Na závěr přidáme zbytek pokrájeného másla, podle potřeby sůl a zelenou bylinku.
    Na přílohu se hodí brambory, nebo bílé pečivo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 113 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí filé na smetaně

Tématické fráze: rybí file recepty rybí file rybí file na smetaně recepty rybí filé rybi file recept rybí recepty filé recept filé recept na rybí filé na na smetaně filé na smetaně recepty z rybího filé recept na file recepty na rybí file rybí filé-recepty rybí filé - recepty rybí filé na na smetaně recepty z file recept na file s aljaška recepty filé recepty na file