Rybí filé na smetaně

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Ryby 1 názor

Suroviny

800 g filé z Aljašky
400 g cibule
200 ml sladké smetany
3 lžíce chilli omáčky
1 lžíce sladké mleté papriky
3 cm silný plátek másla
2 lžíce oleje
sůl
lístky libečku nebo petržele
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji prudce a z obou stran opečeme filety. Vyjmeme je na talíř, kde je mírně osolíme.

  2. Do stejné pánve dáme polovinu másla, necháme rozehřát a přidáme na tenké půlměsíčky pokrájené cibule. Promícháme, necháme zesklovatět, malinko podlijeme vodou, cca 3-4 lžíce, a pod poklicí dusíme 5 minut.

  3. Poté polovinu cibule odebereme, na zbytek poskládáme filé, posypeme paprikou a posypeme i druhou polovinou zbylé cibule. Pokapeme chilli omáčkou, vše zalijeme smetanou, opět zakryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut.

  4. Na závěr přidáme zbytek pokrájeného másla, podle potřeby sůl a zelenou bylinku.
    Na přílohu se hodí brambory, nebo bílé pečivo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí filé na smetaně

Tématické fráze: rybí file na smetaně rybí file recepty rybí file recepty rybí filé recept na file s aljaška filé na smetaně filé recepty rybí recepty rybi file recept rybí file na másle recept na rybí filé recepty na pečené rybí filé rybí filety na smetaně rybí filé na másle recepty recept na file recept rybí filé filé recept rybí filé na smetaně s cibuli

Zapomněl/a jsem heslo