Kakaové dortíčky s pravou vanilkou
Recept ještě nebyl hodnocenKakaové dortíčky se budou krásně vyjímat na vašem svátečním stole. Vánoce jsou sice ještě daleko, ale tyhle křehké dortíčky můžete podávat i jako čajové cukroví. Věřte,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kakaové dortíčky se budou krásně vyjímat na vašem svátečním stole. Vánoce jsou sice ještě daleko, ale tyhle křehké dortíčky můžete podávat i jako čajové cukroví. Věřte,…
Bylinkou, která symbolizuje jaro, je bezesporu medvědí česnek. Jeho listy sbíráme než začne kvést, jsou totiž nejšťavnatější. Z medvědího česneku můžete připravit…
Hledáte elegantní předkrm, nebo třeba originální přílohu ke grilovanému masu? Pak určitě vyzkoušejte tuto blanšírovanou jarní cibulku s krustou z vlašských ořechů.…
Tvarohový bochánek je vláčný a nadýchaný moučník, který potěší každého milovníka tradiční domácí pečiva. Díky tvarohu zůstává krásně šťavnatý i druhý den a jeho jemná…
Sezona rebarbory pomalu klepe na dveře, a jestli přemýšlíte, co z ní vykouzlit, tenhle čtyřpatrový koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou je trefou do černého. …
Mazanec v souladu s principy dělené stravy představuje zdravější a lehčí alternativu tradičního velikonočního pečiva. Nemusíte se tedy vzdávat chuti a tradičních pokrmů.…
S příchodem jara můžeme na některých místech nalézt výrazně vonící medvědí česnek. Velmi snadno z něj připravíme pesto, které skvěle ochutí například jogurtovou marinádu…
Rebarborová sezona se pomalu blíží a je relativně krátká, takže pokud máte tuto zeleninu lehce nakyslé chuti rádi, je třeba si ji užít plnými doušky. Vyzkoušejte…
Sladké dozlatova pečené hrušky s medem, ořechy a špetkou venkovské nostalgie. Jednoduchý dezert, který voní po podzimu, můžete ještě vylepšit skořicí. Ideální k…
V našem receptu najdete poctivě připravenou hovězí roštěnou, namarinovanou ochuceným olejem. Odleželou ji necháte připravit bez práce s pomocí pomalého hrnce. Na vás…
Likér Amaretto má zajímavou mandlovou chuť. Ne nadarmo se používá do různých moučníků. Připravit s ním můžete krásně vláčné muffiny, které potěší jako malý sladký…
Tyto kakaové tlapky se od těch tradičních odlišují použitím celozrnné mouky. Ta jim dodá na výživnosti, přičemž chuť zachová, ba i vylepší. O chuť a vůni se postará také…
Z křehkého vinného těsta obvykle připravujeme vánoční cukroví, skvěle ale chutnají i tyto lahodné košíčky. Náplň košíčků tvoří lískooříšková pomazánka a šťavnatá směs…
Tradiční kynutá vánočka plná rozinek a mandlí by neměla na svátky chybět. Ale ne všichni mají rádi sladké. Pro vás, co mezi ně patříte, máme skvělý tip na slanou verzi…
Tradiční kynutá vánočka plná rozinek a mandlí by neměla na svátky chybět. Ale ne všichni mají rádi sladké. Pro vás, co mezi ně patříte, máme skvělý tip na slanou verzi…
Vánoční štola není u nás tak tradiční, jako vánočka, ale chutí a vůní by jí jistě mohla konkurovat. Kynuté těsto je doplněno kandovanou pomerančovou kůrou, ořechy a také…
Pokud máte rádi plísňové sýry, toto lahodné a neotřelé pohoštění vás jistě zaujme. Plísňový sýr naplníte dvěma druhy náplní. Jednu zjemníte máslem a přidáte pepř a kapii…
Spojení ořechů a pomeranče je vskutku podzimní záležitostí. Upečte se na chladný a mlhavý víkend nadýchaný chlebíček ze špaldové mouky, medu a oříšků. Uvnitř něj pak…
Granola je vyplešená, dokřupava vypečená verze klasického sypaného müsli. Tahle čokoládová granola je slazená javorovým sirupem a chuťově vyladěná arašídovým máslem a…
Dýně je skvělá pro svou možnost zpracování jak do slané, tak i sladké kuchyně. V období podzimu ji tak můžeme přidat třeba do bábovky. Nadýchané těsto kromě dýně doplní…
Tyto drobné koláčky jsou velmi křehké a křupavé a na jazyku se jen rozplynou. Připravíme je z křehkého těsta, naplníme je výbornou čokoládovou náplní a voňavými…
Recept na skvělé podzimní müsli, které výborně nastartuje mlhavé a mnohdy i upršené ráno. Smíchejte ovesné vločky, jáhelné pukance, ořechy, přidejte zahřívací koření…
Tradiční španělskou cukrovinku turrón můžete ochutnat na dovolené a pak si ji v klidu doma připomenout. Příprava je snadná, jen pak musíte vydržet než dezert ztuhne ke…
Cukroví, bez kterého se neobejdou žádné svátky, jsou bezesporu vanilkové rohlíčky. Místo tradičních rohlíčků vyzkoušejte vykrájet z rozváleného těsta měsíčky, které pak…