Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušník

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Úrodu šťavnatých hrušek využijeme při přípravě voňavého perníkového moučníku. Hrušky těsto dobře zvláční, zázvor a perníkové koření ho provoní. Navíc se v těstě skrývá příjemné překvapení ve formě ořechů a sušeného ovoce.

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 301 kJ /
2 701 kcal
Bílkoviny82,73 g
Tuky91,33 g
Vláknina28,40 g
Cholesterol 912 mg
Sodík 594 mg
Sůl2,46 g
Sacharidy372,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené ovoce pro lepší chuť zalijeme vroucí vodou a necháme na chvíli nabobtnat. Krok 2: Žloutky smícháme s tekutým medem, nastrouhanými hruškami (i se šťávou), jogurtem, olejem, moukou, kakaem, kořením, zázvorem, s nasekanými oříšky a sušeným ovocem. Nakonec vmícháme polentu, vodu a ušlehané bílky. Krok 3: Těsto nalijeme do formy a pečeme 40 minut při 180 °C. Krok 4: Hotový moučník nakrájený na kousky podáváme ozdobený kopečkem ricotty, kterou poprášíme skořicí a posypeme vlašskými ořechy. Perník můžeme také polít polevou z hořké čokolády.

TIP: Další moučníky z hrušek

Zveřejněno 30. 9. 2024 20:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/829RL

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/829RL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, med, hruška, jogurt, olej, mouka celozrnná, kakao, koření do perníku, zázvor, ořechy vlašské, rozinky, brusinky, polenta, voda, sýr ricotta, skořice, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu