

Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Suroviny
- 1-1.5 kg krůtích prsou
- Marináda:
- 100 ml oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky soli (podle chuti)
- 1 lžička sušeného rozmarýnu (může být i čerstvý)
- 1 lžička sušeného tymiánu (může být i čerstvý)
- 1 lžíce koření gyros
- 1 lžička koření Steak 7 pepřů
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience na marinádu smícháme, potřeme s ní krůtí prso ze všech stran a necháme přes noc uležet.
Kdo má rád pikantní, může přidat do marinády ďábelské koření.Prso pečeme přikryté na 180 až 200 stupňů přibližně hodinu a po upečení necháme odpočinout 10-15 minut pod pokličkou či alobalem.
Podáváme dle chuti s kaší, bramborami, hranolky, zeleninou, salátem, atd. Fantazii se meze nekladou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
-
Děkuji
je pravda, že maso také nechávám po upečení chvíli přikryté, určitě to tam dopíšu pro ostatní.
-
Možná bych prso nechala po vyndání z trouby tak 15 minut přikryté " vydechnout" před krájením, dělám to se všemi pecenymi masy, utahuji do alobalu... Šťávy v mase se "usadí"...
Ale hned bych si plátek dala když vidím fotku