Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KatharinaK KatharinaK

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min bez doby marinování

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Vcelku marinované a upečené krůtí prso nakrájené na plátky podáváme s bramborovou přílohou nebo jen zeleninovým salátem. Díky kořeněné marinádě s bylinkami má jemné maso nejen výraznou chuť, ale také velice lákavě voní.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 822 kJ /
2 348 kcal
Bílkoviny294,57 g
Tuky114,96 g
Vláknina7,57 g
Cholesterol 625 mg
Sodík 7,11 g
Sůl17,75 g
Sacharidy31,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience na marinádu smícháme. Kdo má rád pikantní, může přidat do marinády ostré ďábelské koření. Marinádou potřeme krůtí prso ze všech stran a necháme přes noc uležet v chladnu. Krok 2: Marinované maso uložíme do pekáčku a zakryjeme ho poklicí nebo alobalem. Krok 3: Pečeme přikryté na 180-200 °C přibližně hodinu a po upečení necháme, stále zakryté, odpočinout 10-15 minut. Krok 4: Maso nakrájíme na plátky a podáváme dle chuti s bramborovou kaší, vařenými brambory, hranolky, zeleninou nebo salátem.

TIP: Rozdělení a zpracování drůbeže

Zveřejněno 26. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RE2R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RE2R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Děkuji:-8 je pravda, že maso také nechávám po upečení chvíli přikryté, určitě to tam dopíšu pro ostatní.;-)

Možná bych prso nechala po vyndání z trouby tak 15 minut přikryté " vydechnout" před krájením, dělám to se všemi pecenymi masy, utahuji do alobalu... Šťávy v mase se "usadí"...
Ale hned bych si plátek dala když vidím fotku:yes:

Suroviny:
prsa krůtí, olej, ocet balsamiko, česnek, sůl, rozmarýn sušený, tymián sušený, koření gyros, koření steak 7 pepřů

Přidat fotografie receptu