Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré

Suroviny

1-1.5 kg krůtích prsou
Marináda:
100 ml oleje
1 lžíce balzamikového octa
3 stroužky česneku
2 lžičky soli (podle chuti)
1 lžička sušeného rozmarýnu (může být i čerstvý)
1 lžička sušeného tymiánu (může být i čerstvý)
1 lžíce koření gyros
1 lžička koření Steak 7 pepřů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na marinádu smícháme, potřeme s ní krůtí prso ze všech stran a necháme přes noc uležet.
    Kdo má rád pikantní, může přidat do marinády ďábelské koření.

  2. Prso pečeme přikryté na 180 až 200 stupňů přibližně hodinu a po upečení necháme odpočinout 10-15 minut pod pokličkou či alobalem.

  3. Podáváme dle chuti s kaší, bramborami, hranolky, zeleninou, salátem, atd. Fantazii se meze nekladou.

Komentáře k receptu Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré

  • KatharinaK KatharinaK(autor receptu)

    Děkuji:-8 je pravda, že maso také nechávám po upečení chvíli přikryté, určitě to tam dopíšu pro ostatní.;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Možná bych prso nechala po vyndání z trouby tak 15 minut přikryté " vydechnout" před krájením, dělám to se všemi pecenymi masy, utahuji do alobalu... Šťávy v mase se "usadí"...
    Ale hned bych si plátek dala když vidím fotku:yes:

    Odpovědět