Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Vcelku marinované a upečené krůtí prso nakrájené na plátky podáváme s bramborovou přílohou nebo jen zeleninovým salátem. Díky kořeněné marinádě s bylinkami má jemné maso nejen výraznou chuť, ale také velice lákavě voní.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 822 kJ / 2 348 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 294,57 g |
| Tuky | 114,96 g |
| Vláknina | 7,57 g |
| Cholesterol | 625 mg |
| Sodík | 7,11 g |
| Sůl | 17,75 g |
| Sacharidy | 31,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience na marinádu smícháme. Kdo má rád pikantní, může přidat do marinády ostré ďábelské koření. Marinádou potřeme krůtí prso ze všech stran a necháme přes noc uležet v chladnu.
Krok 2: Marinované maso uložíme do pekáčku a zakryjeme ho poklicí nebo alobalem.
Krok 3: Pečeme přikryté na 180-200 °C přibližně hodinu a po upečení necháme, stále zakryté, odpočinout 10-15 minut.
Krok 4: Maso nakrájíme na plátky a podáváme dle chuti s bramborovou kaší, vařenými brambory, hranolky, zeleninou nebo salátem.
Zveřejněno 26. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RE2R
Moje poznámka
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RE2R
Nejnovější recepty
Pórková polévka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka (vláčná)
Podry před 2 hodinami
Koprová omáčka
Pep.e před 2 hodinami
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 12 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 13 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 14 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 16 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 17 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 18 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 18 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 20 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
olej,
ocet balsamiko,
česnek,
sůl,
rozmarýn sušený,
tymián sušený,
koření gyros,
koření steak 7 pepřů
Komentáře (3)
Ale hned bych si plátek dala když vidím fotku