Svatební koláčky se šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme k ostatním surovinám, zaděláme těsto a necháme půl hodinky nakynout.Těsto vysypeme z mísy, rozdělíme na stejné díly, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme k ostatním surovinám, zaděláme těsto a necháme půl hodinky nakynout.Těsto vysypeme z mísy, rozdělíme na stejné díly, které…
Máslo, med a cukr rozpustíme a postupně přidáváme další ingredience.Na plech dáme pečící papír a směs, ze které uděláme takovou placku.Pečeme na 150 °C půl hodiny.Ihned…
Mouku smicháme se solí, práškem do pečiva, skořicí, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, mléko, olej a citronovou kůru. Do těsta nakonec přidáme…
Máslo, cukr, vejce, mléko, skořici, ořechy, mouku + prášek do pečiva dejte do mísy a vše společně smíchejte vařečkou nebo nejlépe elektrickou metlou cca 1 – 2 min. …
Nejprve v míse promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté, vše smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Pokud chceme, můžeme do něj nasypat nadrcené ořechy.Plech…
Vše kromě čokolády smícháme dohromady,jako poslední do těsta vsypeme kypřící prášek.Banány rozmačkat. Vlijeme na vysypaný plech. ( máslo+mouka) Nalámeme čokoládu a…
Jáhly nasypte do menšího hrnce, zalijte vroucí vodou, promíchejte vařečkou a slijte. Opět zalijte, promíchejte, slijte…a ještě do třetice :) Nedělám si z vás srandu.…
Po čokoládě hříšné pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádné slavnostní tabuli. Jemné a nadýchané oříškové těsto pokryté bohatou vrstvou pařížské šlehačky, která je…
Nejprve ušleháme sníh z bílků, které jemně osolíme. Poté ušleháme ze žloutků a cukru druhou pěnu a obě smícháme dohromady. Do směsi přidáme kakao, mouku a čokoládu. …
Žloutky ušleháme s cukrem, přimícháme kakao, mouku, prášek do pečiva a nakonec opatrně sníh z bílků. Na plech dáme pečící papír a pak těsto a pečeme, když je upečeno,…
Ořechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo…
Tuk nakrájíme na kousky a pozvolna ho rozpustíme na sporáku v mléce. Směs necháme zchladnou a mezitím si do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a vypeckujeme…
Připravte tyto výborné koláče z kynutého těsta. Naplníte je dvěma druhy náplní, posypete žmolenkou a můžete péct. Z tohoto těsta lze připravit i chodské koláče, rohlíčky…
Medový dort Marlenka je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu.
Vyšleháme si změklý tuk s cukrem a vanilkovým cukrem a postupně přidáme po 1 vejci a vždy vyšleháme.Pak se střídavě přidá mléko podle potřeby a prosetá mouka s práškem…
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem a škrobem. Těsto je tužší. Pekáček vymažeme (nejlépe sádlem), na dno rozprostřeme 2/3 těsta, rukou…
Obliba jednohubek bez základny z pečiva strmě stoupá. Sýrové kuličky jsou bleskově hotové a patří mezi nejoblíbenější nepečené pohoštění pro nečekanou návštěvu i…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Těsto. Hotové propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme prochladlou náplní (dala jsem jí asi 2/3 -…
Jen několik surovin, a ve výsledku budete mít luxusní jednohubky k vínu nebo na ozdobný talíř rodinné oslavy. Kombinace sýru a ořechů je klasická a osvědčená. Zbývá už…
Oddělíme žloutky od bílků,žloutky utřeme s cukrem a máslem, vanilkovým cukrem.Přidáme mouku a prášek do pečiva, smícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do…
V misce smícháme asi 3 lžíce mouky, cukr, droždí a 3-4 lžíce podmáslí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.V míse smícháme všechny suroviny kromě ořechů, přidáme…
Všetky suroviny zmiešame v miske a dáme cez noc do chladničky.Ráno ešte raz premiešame a podávame.
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Co se zbylými bílky? Pudinky jsou jen jedna z možností. Snadno připravíte i výtečnou omeletu nebo netradiční majonézu
Historie a lidé kolem pražské kavárny Slavia: Na absintu si tady pochutnával Seifert, na kafe sem chodili i Werich a Horníček
Falešné rumové pralinky s nutellou: Cukrovinka ze tří surovin skvěle nahradí český výrobek, který se přestane vyrábět