Banánová bábovka (mufiny) s ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenVejce, cukr, máslo, banány a vodu ušleháme, přidáme vše ostatní a upečeme na 180°C. Po upečení polejeme polevou a ozdobíme.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce, cukr, máslo, banány a vodu ušleháme, přidáme vše ostatní a upečeme na 180°C. Po upečení polejeme polevou a ozdobíme.
Zapneme troubu na 180°C a plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny. Smícháme ostatní sypké suroviny a po částech směs…
Rýži propláchneme a zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, cukr a uvaříme. Pak do rýže vmícháme máslo, žloutky, rozinky, ořechy a šťávu a kůru z pomerančů.Z bílků…
Těsto: Bílky oddělíme od bílků a se špetkou soli ušleháme sníh. Až je sníh napůl ušlehaný přidáme cukr a došleháme. Potom do sněhu zašleháme žloutky, olej a a vodu. Až…
Pokud chcete upéct moučník, vyzkoušejte tuto výbornou bábovku vonící vanilkou a mletými ořechy. Ať už si ji dáte k snídani, nebo pohostíte přátele při návštěvě, tato…
Protože se neustále zdůrazňuje, že originální recept na medovník je tajný, vyrojila se spousta upravených a podobných receptů. A každá hospodyňka považuje ten svůj za…
Jablečný štrúdl je oblíbený dezert, který v sobě spojuje lahodnou chuť šťavnatých jablek, voňavé skořice a křehkého, tenkého těsta. Na rozdíl od tradičních receptů je…
K podzimu také patří sladké dobroty z jablek, především snad všemi oblíbený štrúdl. Bez obav si jej můžete dopřát i pokud zrovna držíte dietu. Štrúdl z ovesných vloček,…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
Začněte den s výbornou a vydatnou snídaní, která vám dodá energii. Vločky, přes noc namočené do vody a jablečného moštu, stačí smíchat s jablkem, skořicí a jogurtem a…
Kombinace mletých ořechů a čokolády dodává buchtě bohatou vůni i chuť. Přitom je její příprava jednoduchá a rychlá. Těsto je lehké a nadýchané. Bude skvělá jako dezert…
Trhací buchta se skořicí je voňavý a nadýchaný dezert, který potěší nejen milovníky kynutého pečiva. Jednotlivé vrstvy těsta jsou promazané máslem, cukrem a skořicí,…
Vláčná cuketová buchta je skvělý způsob, jak zužitkovat cukety ze zahrádky. Kakao, skořice a ořechy jí dodají bohatou chuť a příjemné aroma. Rychlá, jednoduchá a ideální…
Vločky rozmixujeme.Zmiešame ich s kokosom, medom, škoricou a nastrúhanými jablkami. Pracujeme rukou, pričom masu dobre stláčame, jablká pustia šťavu a zvlhčia vločky s…
Kostkový cukr zahřejeme v hrnci dohněda a zalijeme vodou. Vodu si raději ohřejte a lijte ji pomalu a rychle míchejte. Povařte, by se karamel z cukru ve vodě dobře…
Všechny suroviny zpracujeme v těsto a rozdělíme na dvě poloviny. Suroviny by měly mít stejnou pokojovou teplotu.Vymažeme plech sádlem a posypeme polohrubou moukou. Jednu…
Cukry utřeme s máslem do pěny a postupně zašleháme vejce jedno po druhém. Přidáme rozmačkané banávy a mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy.Těsto nalijeme do…
Na hrubo si nastrouháme 1 kg cukety, přimícháme vejce, cukr, olej, mouku (postupně) s práškem do pečiva. Podle chuti přidáme skořici nebo Granko nebo rozinky. Těsto…
Najemno nastrouhat jablka, promíchat s krupicí, nechat nabobtnat min. 1/2 hodiny.Ušlehat žloutky s cukrem do pěny, vmíchat postupně jablka s krupicí, kakao, mleté ořechy…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Připrav si rozkvas z 200 g žitné chlebové mouky pokojové teploty, 200 g vody pokojové teploty a 2 lžic kvásku pokojové teploty. Vše smíchej v míse, přikryj utěrkou a…
Jedná se o jedno z nejoblíbenějších cukroví, na které má každá hospodyňka uložený svůj recept. Křehké rohlíčky vonící ořechy a máslem, obalené v cukru s vanilkou, jsou…
Moučník plný ořechů a vláčnost dodávajících jablek zachutná jako svačina, snídaně nebo s kopečkem šlehačky jako slavnostnější dezert po nedělním obědě. Příprava je velmi…