Dýňový perník
Recept ještě nebyl hodnocenDýňový perník je vláčný a voňavý dezert, který dokonale kombinuje jemnou chuť dýně s aromatickým kořením typickým pro perník. Díky dýňovému pyré získává těsto příjemnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýňový perník je vláčný a voňavý dezert, který dokonale kombinuje jemnou chuť dýně s aromatickým kořením typickým pro perník. Díky dýňovému pyré získává těsto příjemnou…
I sladké dobroty můžeme připravit ve zdravější verzi. Tento dort dosladíme kromě cukru javorovým sirupem a banánem a přidáme do něj nastrouhanou mrkev. Dort podáváme s…
Mrkvový koláč s jablky je vláčný a aromatický dezert, který kombinuje sladkost mrkve a svěží kyselost jablek. Tento koláč je obohacený o ořechy, brusinky a voňavou…
Mrkvové řezy jsou oblíbeným a šťavnatým moučníkem. Zvlášť, pokud je doplníme lahodným krémem z mascarpone a šlehačky. Toto spojení je vskutku dokonalé. Tak neváhejte a…
Uvařené a vychlazené brambory si nastrouháme. Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty opatrně vmícháme mouku, pak…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
Bílky vyšleháme s troškou soli, přidáme cukr, mouku, strouhanku, olej, prášek do pečiva. Pečící papír potřeme olejem, na to poklademe nasekané ořechy a na ořechy…
Mouku, sýr a Heru smícháme dohromady. Z těsta jsem si udělala válec o průměru asi 8 cm, nakrájela na dílky. Každý jsem zakulatila a na plechu do něj udělala důlek.…
Nejdříve uděláme krém. Z mléka nalijeme malé množství do hrnečku, rozmícháme v něm mouku, bramborovou moučku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vlijeme do vařícího mléka…
Když se kuchyní line vůně vanilky, je jisté, že Vánoce jsou za dveřmi. Tato tobolka tropické orchideje plná semínek, je považována za celosvětově nejoblíbenější sladkou…
Jednoduchý korpus dortu nazdobený na povrchu vysokou vrstvou šlehačky, hoblinkami čokolády a vlašskými ořechy. Lahodná dobrota pro slavnostní a nebo třeba jen víkendové…
Snídaně je základ a dodá našemu tělu potřebnou energii na dopoledne. Ideální volbou je granola, což je směs pečených vloček, oříšků a semínek. Smíchejte ji s řeckým…
Nejprve ušleháme sníh z bílků, které jemně osolíme. Poté ušleháme ze žloutků a cukru druhou pěnu a obě smícháme dohromady. Do směsi přidáme kakao, mouku a čokoládu. …
Sýr nastrouháme najemno, přidáme několik lžic bílého jogurtu, jednu až dvě lžíce majolky (nemusí být), rozmáčknutý česnek, přisolíme a přisypeme namleté ořechy. Množství…
Cukry utřeme s máslem do pěny a postupně zašleháme vejce jedno po druhém. Přidáme rozmačkané banávy a mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy.Těsto nalijeme do…
Žemlovka je skvělým pokrmem, do něhož můžeme zpracovat starší pečivo. Ať už rohlíky nebo veku, stačí je nakrájet na plátky, namočit v mléce a následně spolu s plátky…
Vše kromě čokolády smícháme dohromady,jako poslední do těsta vsypeme kypřící prášek.Banány rozmačkat. Vlijeme na vysypaný plech. ( máslo+mouka) Nalámeme čokoládu a…
TĚSTO 1,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krupice 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky kakaa 1 ananasový kompot( menší) rozmixovat i…
Na vál dáme mouku a na velkém okatém struhadle nastrouháme Omegu. Přilijeme kvásek a zpracujeme polotuhé těsto. Nenecháváme kynout, ale s těstem hned pracujeme. Vyválíme…
Všetky prísady na kvások dobre premiešame, zakryjeme utierkou a necháme 10-12 hod kvasiť. Orechy na suchej panvici opražíme, kým nezačnú voňať, necháme vychladnúť a…
Najemno nastrouhat jablka, promíchat s krupicí, nechat nabobtnat min. 1/2 hodiny.Ušlehat žloutky s cukrem do pěny, vmíchat postupně jablka s krupicí, kakao, mleté ořechy…
Těsto : Žloutky rozšleháme s cukrem a vodou. Přidáme krupici, ořechy, sníh z bílků ,jablka a promícháme. Dáme do vymazané hladkou moukou vysypané formy a pečeme pri 150…
Nejprve připravíme těsto. Mouku dáme na vál, přidáme ztuhlé pokrájené máslo a nožem zapracujeme. Do drobenky dáme studenou vodu a uhněteme těsto. Čím méně se hněte, tím…