Rychlá a dobrá bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenBábovka je oblíbený moučník, který si čas od času všichni rádi dáme ke snídani nebo ke kávě. S tímto receptem se vám jistě povede upéct nadýchanou a vláčnou bábovku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovka je oblíbený moučník, který si čas od času všichni rádi dáme ke snídani nebo ke kávě. S tímto receptem se vám jistě povede upéct nadýchanou a vláčnou bábovku,…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto v robotu nebo ručně. Na vále rychle prohněteme a dáme zabalené ve fólii na půl hodiny do chladu. Zatím v míse promícháme vařečkou…
Vše důkladně promícháme v misce, můžeme plnit košíčky a dáme do mikrovlné trouby na 3 a1/2 minuty plný výkon
Cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky ušleháme. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší formu na bábovku vymažeme…
Cukr, olej a vejce trochu rozšlehat a přidat nastrouhanou mrkev, kůru, rozinky.Mouku, prášek, koření prosít do řídkého těsta. POZOR! Těsto musí byt řidké.Těsto nalijeme…
Jednoduchý korpus dortu nazdobený na povrchu vysokou vrstvou šlehačky, hoblinkami čokolády a vlašskými ořechy. Lahodná dobrota pro slavnostní a nebo třeba jen víkendové…
Dort je zpravidla součástí hostiny při slavnostní příležitosti. Jemný a nadýchaný piškotový korpus je v tomto případě natřikrát prokrojen a promazán hladkým máslovým…
Pokušení ve formě ořechovo-tvarohových řezů se bude těžko odolávat. Lepší bude takovému mlsání vyjít vstříc a řezy připravit. Třeba k dnešní odpolední kávě. Jemný…
Pokušení ve formě ořechovo-tvarohových řezů se bude těžko odolávat. Lepší bude takovému mlsání vyjít vstříc a řezy připravit. Třeba k dnešní odpolední kávě. Jemný…
Vše kromě čokolády smícháme dohromady,jako poslední do těsta vsypeme kypřící prášek.Banány rozmačkat. Vlijeme na vysypaný plech. ( máslo+mouka) Nalámeme čokoládu a…
Pokud patříte mezi milovníky máku, tento moučník si zajisté najde své pravidelné místo ve vašem repertoáru. Maková buchta, s krásně vonícím vanilkovým krémem a ořechovou…
Připravte tyto výborné koláče z kynutého těsta. Naplníte je dvěma druhy náplní, posypete žmolenkou a můžete péct. Z tohoto těsta lze připravit i chodské koláče, rohlíčky…
Po čokoládě hříšné pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádné slavnostní tabuli. Jemné a nadýchané oříškové těsto pokryté bohatou vrstvou pařížské šlehačky, která je…
Předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušná na 160°C), pekáček 20x20 cm vymažeme a připravíme drobenku, kterou ponecháme stranou, nasekáme ořechy.Máslo a cukr utřeme do…
Předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušná na 160°C), pekáček 20x20 cm vymažeme a připravíme drobenku, kterou ponecháme stranou, nasekáme ořechy.Máslo a cukr utřeme do…
TĚSTO 1,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krupice 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky kakaa 1 ananasový kompot( menší) rozmixovat i…
Kakaový píškot: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a šleháme na nejnižší stupeň. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem a už jen důkladně…
Přebytky bílků z různého pečení je takový folklor vánočního pečení. My vám přinášíme recept na jejich spotřebu. Sněhové bezé plněné likérovým krémem se skvěle hodí nejen…
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu necháme v dostatečném předstihu předehřát na 175 °C.Vejce s cukrem ušleháme do pěny a poté…
Mléko s moukou, vanilkovým cukrem, žloutkem a ořechy uvaříme do husté kaše a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přimícháme vychladlou kaši a našleháme…
Rebarbora je mírně nakyslá, šťavnatá, a proto jsou z ní vynikající moučníky. Zkuste tento klasický koláč s drobenkou, ovšem z celozrnné mouky. Koláč s drobenkou, to je…
Máslo vyšleháme s cukrem, žloutky a trochou rumu. Postupně přidáváme mléko a ořechy. Dortovou formu vyložíme alobalem a piškoty, do mezer piškoty rozdrobíme.Střídavě…
Mouku, sýr a Heru smícháme dohromady. Z těsta jsem si udělala válec o průměru asi 8 cm, nakrájela na dílky. Každý jsem zakulatila a na plechu do něj udělala důlek.…
Tuk nakrájíme na kousky a pozvolna ho rozpustíme na sporáku v mléce. Směs necháme zchladnou a mezitím si do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a vypeckujeme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 21. 5. 2024 08:31
Ochutnejte hit holandských barů, masové kuličky Bitterballen: Nejlepší jsou s pivem!
Jak připravit těsta na cukroví: Dejte si pozor, jak zpracováváte ořechy i máslo, říká Míša Landová z Peče celá země
Dokonalá tečka: Domácí bylinkové máslo pozvedne (nejen) steaky do božských výšin