Dort Podkova velká (8 vajec)
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi studené vody. Ke žloutkům přidám 250 g cukr moučka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi studené vody. Ke žloutkům přidám 250 g cukr moučka,…
Do mísy rozklepneme bílky a zašleháváme postupně ml. cukr, až je hmota vyšlehaná, zašleháme žloutky, pak přidáme opatrně práškovou hmotu, vše můžeme smíchat dohromady a…
Rozměklé máslo smícháme s cukrem do pěny, dále přidáme mouku, ořechy, vejce a čokoládu. Vše důkladně promícháme. Na plechu s pečícím papírem tvoříme malá kolečka těsta,…
Nejprve připravíme těsto na košíčky. Všechny ingredience spojíme, zabalíme do folie a necháme do druhého dne uležet. Následující den vezmeme košíčkové formičky, do…
Pokud máte rádi opravdu šťavnaté moučníky, tento recept je přesně pro vás. Jablečný nákyp se smetanou a spoustou jablíček je tím pravým podzimním dezertem. Můžete do něj…
Kostkový cukr zahřejeme v hrnci dohněda a zalijeme vodou. Vodu si raději ohřejte a lijte ji pomalu a rychle míchejte. Povařte, by se karamel z cukru ve vodě dobře…
Oloupanou řepu nastrouháme najemno a necháme na sítě okapat (zachycenou šťávu určitě vypijeme, třeba rozmíchanou s kefírem :D)Promícháme s mascarpone, majonézou,…
V rendlíku rozpustíme a smícháme máslo s čokoládou. V míse s cukrem metličkou postupně zamícháváme vajíčka, dokud nevznikne světle žlutá, hustá tekutina. Do vaječné…
Těsto:V míse našleháme bílky, přidáme cukr, přešleháme a po jednom přidáváme žloutky. Stále šleháme. Lehce vmícháme ořechy a mouku. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na dva…
Jednoduchý korpus dortu nazdobený na povrchu vysokou vrstvou šlehačky, hoblinkami čokolády a vlašskými ořechy. Lahodná dobrota pro slavnostní a nebo třeba jen víkendové…
Může být dezertem, přesnídávkou, ale i hlavním jídlem. K výhodám nákypů patří i to, že při jejich přípravě zužitkujeme mražené i kompotované suroviny. Lahodné jídlo,…
Pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní najdeme mnoho. Jedním z nich jsou vepřové nudličky s pikantní směsí hub, mandlí, slunečnicových semínek a pohanky. Nejvhodnější…
Do slané vařící vody vsypeme těstoviny. Když jsou uvařené tak je scedíme a dvěma lžícemi másla (rostlinného tuku) je promastíme, aby se nelepili dohromady. Než se uvaří…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. V misce dobře rozmícháme trošku cukru s droždím, pak přidáme vajíčko, opět dobře rozkvedláme a vlijeme do mouky. Přidáme…
Jablečno-mrkvový moučník s ořechy a krémem je lahodný a vláčný dezert, který v sobě spojuje svěžest jablek, sladkost mrkve a křupavost ořechů. Tento zdravější moučník…
Jablečno-mrkvový moučník s ořechy a krémem je lahodný a vláčný dezert, který v sobě spojuje svěžest jablek, sladkost mrkve a křupavost ořechů. Tento zdravější moučník…
Milovníky bílé čokolády určitě zaujme světlá verze známého moučníku brownies. Těsto je vláčné, se zajímavou a hutnou strukturou, a uvnitř příjemně křupou nasekané oříšky…
Mixérem smícháme do hladka mouku, cukr, mléko a vajíčka. Těsto necháme na pár minut odpočinout. Na pánvi zahřejeme olej a naběračkou vlijeme na pánev těsto. Každou…
Vločky umeleme nebo rozmixujeme. Namleté vločky zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, osolíme a necháme odstát, aby se nasákly. Zatím připravíme náplň. Rozehřejeme…
Ať už pečete dorty často, nebo je to vaše premiéra, tento recept vás nezklame. Je snadný a podle postupu jej hravě zvládnete. Díky přidanému kefíru je korpus krásně…
Bábovka je pomyslnou královnou moučníků. Připravte si s našim receptem dvoubarevnou jablečnou, která je právě díky nastrouhaným jablíčkům dokonale vláčná a šťavnatá. Do…
Pokud nemáte nebo nechcete použít listové těsto, vyzkoušejte si připravit štrúdl podle tohoto receptu. Těsto je vypracováno z mouky, vejce a pomazánkového másla, dále už…
K podzimu také patří sladké dobroty z jablek, především snad všemi oblíbený štrúdl. Bez obav si jej můžete dopřát i pokud zrovna držíte dietu. Štrúdl z ovesných vloček,…
Štrůdl je jedním z nejoblíbenějších moučníků pro svou snadnou a rychlou přípravu. Nemusí být vždy z taženého, nebo lístkového těsta. Zde je použito jednoduché křehké…