Pomazánka z uzené makrely s jarní cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché věci bývají ty nejlepší. Stejné je to v případě této pomazánky. Stačí smíchat pár běžně dostupných surovin, vychladit a podávat na čerstvém pečivu, ozdobené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduché věci bývají ty nejlepší. Stejné je to v případě této pomazánky. Stačí smíchat pár běžně dostupných surovin, vychladit a podávat na čerstvém pečivu, ozdobené…
Quiche je slaný koláč pocházející z Francie. Základem je křehké máslové těsto, na kterém je nalita náplň. V tomto receptu naplníme koláč chřestovou směsí s ricottou,…
Vepřový bůček plněný jarní nádivkou s uzeným masem a medvědím česnekem můžete směle podávat jako součást slavnostního oběda. Bude skvělý s vařenými bramborami, hrnkovými…
Šťavnatým kachním prsům nejvíce sluší snadná minutková úprava. S kořením to nijak nepřeháníme, stačí pouze osolit a opepřit, jejich chuť tak krásně vynikne. Vše…
Snadné a výživné polévky by neměly v našem jídelníčku chybět. Na všední, ale i sváteční den si můžeme připravit tuto pestrobarevnou polévku. Najdeme v ní spoustu…
Vařených vajíček máme zejména po Velikonocích plnou lednici. Jednoduše je můžeme upotřebit na skvělé osvěžující občerstvení. Do bílků připravíme a naneseme krém ze…
Tento osvěžující salát ochutí křupavé a pikantní ředkvičky, aromatická jarní cibulka, šťavnatá rajčata i sladkokyselé pomeranče. Všechny chutě doplní a spojí zálivka…
Není nad pořádný silný vývar. Pokud chcete vývar pozvednout o level výš a nudličky vám jako zavářka přijdou okoukané, knedlíčky jsou jasná volba. Tyto drožďové jsou…
Vepřová plec má všestranné využití a je díky vyváženému podílu tuku šťavnatá a chuťově výrazná. Roláda z toho masa je měkká, ochucená medvědím česnekem a hořčicí…
Jarní krémová polévka, kterou si zamilují vegetariáni, vegani i ti, kdo z různých důvodů vynechávají lepek. Hrášek s řeřichou jí dodají svěží zelenou barvu, máta…
Ze zbylého knedlíku s oblibou připravujeme knedlíky s vejci. Zkusili jste už ale ze zbylého knedlíku připravit nádivku? Určitě to vyzkoušejte, nádivka je moc dobrá a…
Jehněčí roláda plněná žampionovou nádivkou s cibulí a anglickou slaninou je lahodný pokrm, který se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Měkké a šťavnané maso je…
Mezi méně často používané druhy masa patří kůzlečí, které je chutné a patří především ke svátkům jara. Maso předem naložíme do osoleného mléka, zbaví se tak svého…
Sytě zelená barva nám vždy připomene jarní dny a krásně zelenající se přírodu. Za necelou hodinku můžete připravit vydatnou jarní polévku se špenátem, petrželkou a…
Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je…
Krásně vonící nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv, neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Podávat ji můžeme jako přílohu, ale také jako samostatný pokrm.…
Oku lahodící a barvami inspirující pokrm vytvoříte velmi snadno a můžete jej podávat i jako slavnostní oběd. Šťavnatá kuřecí prsa plněná vejcem mají díky česneku a…
S počátkem jara přichází čas medvědího česneku, který je díky výrazné vůni a chuti velmi oblíbený. Skvěle chutná například v masových kuličkách, které snadno připravíme…
Malé muffiny jsou ideální svačinkou, nebo chuťovkou, jen tak do ruky. Neurazí ani při slavnějších příležitostech. Jejich variací existuje opravdu mnoho. Slané muffiny s…
Frittata (po domácím fritáta) je jídlo, které připravíte v řádu několika minut. Bude výborným skromným obědem, nebo lehkou večeří. Můžete-li, použijte čerstvá domácí…
Pokud se potřebujete rychle najíst a zároveň si chcete dát něco teplého, není nic jednoduššího než sáhnout po kuřecím mase. Kuřecí směs s červenou cibulí a rajčaty je…
Polévky nemusí být pouze teplé, některé můžeme podávat i za studena, třeba takovou ředkvičkovou polévku ze zakysané smetany a kefíru. Tato polévka je příjemně osvěžující…
Vaječná omeleta je oblíbené snídaňové jídlo, které dobře zasytí na celé dopoledne. Připravte si ji trošku jinak a to s čerstvým špenátem a pečenou v troubě, není to nic…
I když si mnozí myslí, že sekaná je obyčejné jídlo, tato kuřecí sekaná vás přesvědčí o opaku. Směs kuřecího masa zjemněná smetanou, plněná medvědím česnekem, červenou…