Ředkvičková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenPolévky nemusí být pouze teplé, některé můžeme podávat i za studena, třeba takovou ředkvičkovou polévku ze zakysané smetany a kefíru. Tato polévka je příjemně osvěžující…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévky nemusí být pouze teplé, některé můžeme podávat i za studena, třeba takovou ředkvičkovou polévku ze zakysané smetany a kefíru. Tato polévka je příjemně osvěžující…
Pokud se potřebujete rychle najíst a zároveň si chcete dát něco teplého, není nic jednoduššího než sáhnout po kuřecím mase. Kuřecí směs s červenou cibulí a rajčaty je…
Snadnou pomazánku, na kterou spotřebujeme třeba i vařená vajíčka z koledy připravíme opravdu raz dva. Hotová je za chvíli a díky ředkvičkám je i plná vitaminů. Chuť jí…
Ač se to na první pohled nemusí zdát, ředkvičky mají v kuchyni pestré využití. Salát z restovaných ředkviček s karamelovou zálivkou má zajímavou chuť a hodí se jako…
Špenát byl u většiny z nás v dětství nenáviděný, ale v dospělosti jsme mu pomalu přišli na chuť. Z čerstvého špenátu připravíte snadnou a rychle připravenou špenátovou…
Jednoduchá a velmi dobrá je tato hrášková pomazánka. Příprava zabere jen chvilku a pochutná si celá rodina. Vypadá krásně na jednohubkách pro návštěvu, ale i v…
Oku lahodící a barvami inspirující pokrm vytvoříte velmi snadno a můžete jej podávat i jako slavnostní oběd. Šťavnatá kuřecí prsa plněná vejcem mají díky česneku a…
Tento slaný koláč se špenátem a celými vejci můžete připravit na poslední chvíli a pohostit jím koledníky, ale skvěle poslouží i jako způsob zpracování vykoledovaných…
Krásně vonící nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv, neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Podávat ji můžeme jako přílohu, ale také jako samostatný pokrm.…
O Velikonocích tápeme co připravit z vykoledovaných vajíček. Sázkou na jistotu je vždy vajíčková pomazánka, která poslouží třeba jako dobrá svačina do práce. Její…
Vajíčková pomazánka je snad nejčastěji připravovaná právě v období Velikonoc, když potřebujeme spotřebovat vykoledovaná vajíčka. Jejich obměn existuje opravdu nespočet,…
Slaný velikonoční koláč z křehkého těsta, plněný vejci, šunkou a sýrem, můžete připravit rodině jako sváteční večeři. Křehké těsto je snadné na přípravu, ale je potřeba…
Velikonoční sekaná s bramborovou kaší se skvěle hodí ke svátečnímu obědu. Mleté maso plněné špenátovou náplní a vejcem vytváří na řezu mozaiku barev, která přímo láká k…
Sytě zelená barva nám vždy připomene jarní dny a krásně zelenající se přírodu. Za necelou hodinku můžete připravit vydatnou jarní polévku se špenátem, petrželkou a…
Mezi méně často používané druhy masa patří kůzlečí, které je chutné a patří především ke svátkům jara. Maso předem naložíme do osoleného mléka, zbaví se tak svého…
Keblubnovo-celerová omáčka je vynikající přílohou k pečenému i dušenému masu. Výrazná chuť kedlubny i celeru je vyvážena jemností zakysané smetany. Pokud jste zvyklí na…
Ze zbylého knedlíku s oblibou připravujeme knedlíky s vejci. Zkusili jste už ale ze zbylého knedlíku připravit nádivku? Určitě to vyzkoušejte, nádivka je moc dobrá a…
Pokud máte rádi smažený sýr, tyhle sýrové dukátky si zamilujete. Najdete v nich směs strouhaného sýra a zeleniny a také provensálské bylinky. Postup nabízí více možností…
Velikonoční kraslice nemusí být jen ty malované a zdobené. Připravte si s námi tyto lahodné kraslice slané chuti. Do čistých vaječných skořápek naplníme vaječnou směs se…
Snadné a výživné polévky by neměly v našem jídelníčku chybět. Na všední, ale i sváteční den si můžeme připravit tuto pestrobarevnou polévku. Najdeme v ní spoustu…
Tuto netradiční roládu můžeme připravit třeba na jarní svátky. Bramborové těsto vyplníme pestem z medvědího česneku a masovou směsí. Na tu použijeme uvařené uzené maso,…
Pokud v kuchyni rádi používáte pesto, zkuste si vyrobit špenátové s parmazánem a arašídy. Ve spojení s bramborami a mozzarellou vznikne lahodné jídlo, na kterém si…
Cuketová úroda bývá často velmi bohatá, a tak každý recept na zpracování této letní zeleniny přijde vhod. Ze žluté cukety můžete připravit knedlíky a z té zelené dušené…
Mezi méně často využívané druhy masa v kuchyni patří jehněčí. Dobře připravené jehněčí je krásně měkké, jemné a má specifickou chuť. Nejčastěji se připravuje na…