Francouzské vafle
Recept ještě nebyl hodnocenČas od času si dopřejeme k snídani lehoučké vafle. Těsto si můžeme připravit předem, pak jen po troškách pečeme ve vaflovači. Zdobíme nejčastěji šlehačkou a ovocem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čas od času si dopřejeme k snídani lehoučké vafle. Těsto si můžeme připravit předem, pak jen po troškách pečeme ve vaflovači. Zdobíme nejčastěji šlehačkou a ovocem,…
Ozdobná mřížka na vrcholu koláče není jen estetickým prvkem, ale i symbolem pečení s láskou a pozorností k detailům. Každý přesně umístěný proužek těsta vytváří poutavý…
Nejdříve našleháme tuhý sníh se špetkou soli, troubu předehřejeme na 180st. a nachystáme kulatou formu(v mém případě průměr 26cm) = při zavírání formy připevníme na dno…
Na náplň vložíme do mísy tvaroh, přidáme vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr a vanilkový pudinkový prášek. Prošleháme a přidáme mléko. Tato hmota bude řidší.Na těsto…
Pokud máte rádi tyčinku Margot, neváhejte a vyzkoušejte si připravit tento luxusní dort. Je lehký, svěží, ideální do letního počasí. Tyčinka je dostatečně sladká, proto…
Tato bublanina určitě stojí za vyzkoušení, protože štědrá porce smetany zajistí, aby byla hezky vláčná. Aby vám ovoce v bublanině nekleslo, obalte ho v mouce. Ovšem…
V míse promícháme suché suroviny na těsto, přidáme vejce, podmáslí, olej a případně mandlové aroma. Zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.Dále si…
Vafle jsou skvělé nejen k snídani ale i když chceme zakousnout něco sladkého. Jejich pečení je velmi rychlé a tak jen zbývá si rozmyslet, zda je doplníme medem, ovocem…
Ořechy a čokoláda tvoří dokonalou dvojici, která zaručuje delikátní požitek. Tento ořechový koláč je jednoduchý a na přípravu nenáročný moučník, ale o to lépe chutná.…
Bezlepkové brownies je upečeno jen ze čtyř surovin a je velmi šťavnaté a vláčné. Kousky jablek doplní dávka kakaa, vajíčko a povrch ozdobí čokoládové pecičky. A nemusíme…
Všechny suroviny na bublaninu smícháme v misce. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Dáme péct na 220 - 230 stupňů a pečeme cca 15-20 min Když je buchta…
Tento výborný tříbarevný koláč zaujme svým vzhledem hned na první pohled. Díky tvarohové náplni mezi dvěma vrstvami těsta jsou řezy příjemně vláčné a nakrájený moučník…
Tento výborný tříbarevný koláč zaujme svým vzhledem hned na první pohled. Díky tvarohové náplni mezi dvěma vrstvami těsta jsou řezy příjemně vláčné a nakrájený moučník…
Suroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, nalijeme na plech s pečícím papírem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme tak 15-20 minut. Mezi tím si uděláme polevu…
Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30x40cm, výška 3,5-4cm.…
Krtkův dort je snad jedním z nejoblíbenějším druhem dortů u nás. Je v něm všechno, co k dortu patří a chuť je naprosto famózní. V tomto receptu je však místo kulatého…
Do mísy dáme heru, cukr a žloutky – důkladně ušleháme, do hotového přidáme tři banány rozmačkané na jemnou kaši, vmícháme mouku s práškem a vanilkou. Nakonec vmícháme…
Mouku smícháme s kakaem, přidáme prášek do pečiva a cukr. Nakonec vmícháme mléko a vejce. Vlijeme do hlubšího plechu, vyloženého pečícím papírem a pečeme v předehřáté…
Vezmeme nádobu a šlehač a suroviny přesně tak, jak jsou napsané postupně dáváme do mísy a šleháme do husta. Nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče, poklademe ovocem…
Těsto: Mléko s tukem přivedu k varu a přidám špetku soli, stáhnu z plotny, přisypu mouku, promíchám a vrátím opět na plotnu, nepřestávám míchat, dokud nevznikne hladké…
Vejce, cukr, vanilkové aroma, med dáme do jedné nádoby a rozšleháme.Přidáme mléko, mouku, prášek na pečení. Rozšleháme a počkáme 15 minut.Rozpálenou pánev polijeme vodou…
Bábovka patří mezi naše nejoblíbenější moučníky. Podle hrnkových receptů je pečení bábovky snadné, stačí smíchat suroviny na těsto, nalít směs do formy a upéct.
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s…