Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 860 kJ / 1 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,57 g |
Tuky | 77,57 g |
Vláknina | 4,23 g |
Cholesterol | 405 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 266,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám. Promísíme a dáme do koláčové formy. Navrch poklademe ovoce (čerstvé i zmražené) a můžeme posypat drobenkou.
Krok 2: Pečeme ve vyhřáté troubě na 170º C asi 30-35 minut.
Krok 3: Je to výborný a křehoučký, jen mně ty zmrzlé borůvky zabarvily drobenku, tak jsem cukrovala. Koláč není přeslazený, takže kdo má rád hodně sladké koláče, musí dát lžíce cukru hodně plné, nebo přidat jednu lžíci cukru.
Zveřejněno 27. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bleskový koláč pro kulatý koláčový plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8r5
Moje poznámka
Bleskový koláč pro kulatý koláčový plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8r5
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 7 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 12 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 17 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 3 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 7 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 9 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 10 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 12 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 13 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr písek,
prášek do pečiva,
olej,
mléko,
vejce,
ovoce,
mouka hrubá,
cukr,
máslo
Komentáře (21)
Pro mě to jsou úplně nové a zajímavé informace a rozhodně je využiji , hlavně teda ta ořechová náplň
bez vaření mě nadchla, vždycky mám zaprskaný celý sporák
Jinak ta Vaše nevařená se mi líbí, já vždycky vařila a než to vystydne
Teď jsem si uvědomila, že jsem viděla v Albertu ořechovou náplň v krabičce (suchou) ,ale to asi bude to samé.Jestli najdu nějakého dobrodince ,tak makrovou vyzkouším - z nouze.
glukózo-fruktózový sirup, VLAŠSKÉ OŘECHY (20%), voda, cukr, PŠENIČNÁ krupička, PŠENIČNÉ klíčky, aroma, konzervant E202, zahušťovadlo E418
Složení u druhého: glukózový sirup, cukr, VLAŠSKÉ OŘECHY (13%), ARAŠÍDY, voda, PŠENIČNÉ klíčky, PŠENIČNÁ krupička, konzervant E202
Takže někdy není ani o co stát.
Bohužel,Makro je pro nás nedostupné ,jsme už " rentiéři "
Zaujala mě ta maková náplň v plechovce , kde ji mládí koupili ?