

Buchta z podmáslí
Suroviny
- Těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 hrnku krupicového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 7,5 dkg (mletýc) oříšků(nebo kokosu)
- 1 prášek do pečiva
- 1 1/2 dcl oleje
- 3 hrnky podmáslí
- Krém:
- 1 máslo
- 170 dkg moučkového cukru
- 1 obyčejný jogurt (ne light!)
- Poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- cca 5 dkg tuku
Postup přípravy receptu
Nejprve smícháme sypké přísady na těsto a poté do nich zamícháme olej a podmáslí.
Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a pečeme při 170°C zhruba 40 minut.
Krém připravíme našleháním změklého másla a cukru, poté přidáme jogurt (všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí).
Natřeme jej na vychladlou buchtu.
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku.
Ještě teplé rozetřeme na buchtu s krémem.
Necháme vychladnout a podáváme mlsným strávníkům :-)
Poznámka od kuchařky
Cukru jsem ubrala, podle původního receptu to bylo pro nás přeslazené, pokud by někdo chtěl původní recept, tak v těstě byly 2 hrnky cukru a v krému 20 dkg.
Já jsem zapomněla do těsta přidat oříšky, tak jsem je nasekala a posypala jsem s nimi hotovou buchtu.
Málem jsem nestačila ani vyfotit, jak rychle tato dobrota mizí :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buchta z podmáslí
-
ta fotka nevypadá moc vábně
-
Edito, opravdu tam vejce nepatří
-
A co vejce, nemá tam nějaké taky přijít?
-
Aleno, fotku bych ráda změnila, jenže tohle byl poslední volný kousek těsně před tím, než se o něho porvala rodina
ale zítra budu péct znova, tak bude nová fotečka
-
-
Buchta je hezká a určitě dobrá, ale změnila bych fotku
-
Řez posypaný oříšky vypadá moc hezky
První bodíček putuje
+1