Osvěžující moučník s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto zamícháme, dáme péci na plech s pečícím paírem do vyhřáté trouby na cca 30 minut. Mezitím si smícháme tvarohy + lučinu a vanilkové cukry. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na těsto zamícháme, dáme péci na plech s pečícím paírem do vyhřáté trouby na cca 30 minut. Mezitím si smícháme tvarohy + lučinu a vanilkové cukry. Na…
Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, poté přilijeme olej a po částech přiléváme vodu a metličkou nebo šlehačem vypracujeme ne příliš řídké, ale snadno roztíratelné…
Nejdříve predehrejeme troubu na 170 stupňů. Vymazeme formu olejem a vysypeme hrubou moukou. Pokud mame teflonovou formu, na dno dame pecici papir a uzavreme. Boky…
Moučník, patřící mezi první, který upečou i úplní začátečníci. Řeč je o klasické mramorové bábovce, vonící po rumu. Recept je v hrníčkové úpravě, takže se obejdete bez…
Náplň uděláme nejdřív. V půllitru mléka rozšleháme krupici a cukr a vaříme asi 5 minut. Po odstavení přidáme 4 lžíce kokosu.Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej,…
Cukr krystal a žloutky utřeme, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, moučkový cukr, rozpuštěné máslo a vanilkový cukr. Dle potřeby přidáváme mléko.Z bílků ušleháme…
Na začátku přípravy si dáme předehřát troubu na 200 °C a nachystáme si potřebné - šlehač, hluboký plech na pečení, dvě nádoby (jednu na šlehání, druhou menší na drobenku…
Piškot: Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový cukr, skořici a sůl. Mrkev si očistíme a najemno nastrouháme. Ořechy najemno nasekáme.…
Bábovka, jako tradiční moučník, má u nás své jisté místo na stole. Z nepřeberného množství variant a chutí si jistě každý vybere tu svoji oblíbenou. Vyzkoušejte i tuto,…
Sklizeň jablek je v plném proudu a pokud máte doma hromadu ať už čerstvých nebo uskladněných, tak vás potěší recept na opravdu lahodný jablečný štrúdl, vonící po…
Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku smíchanou…
Sladké banánové sušenky s čokoládou jsou velice snadné na přípravu a tak je zvládnout upéct i ti, kteří s pečením začínají. Největší úspěch sklidí sušenky u vašich…
Kdo by neměl rád domácí pizzu, zvlášť když je jednoduchá a rychle hotová. Obložit ji můžete dle vlastní fantazie a příhodného obsahu chladničky. Není opravdu složitá na…
Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu a šťávu z citronu, všechny sypké přísady, které jsme spolu promíchali.Těsto vložíme do formy na muffiny vyložené papírovými…
Ideální pečivo k posezení s přáteli, k pivu i vínu. Je křehoučké, jemné a pikantní. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, zvládne ji i začátečník. Každý, kdo má…
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou šťávou.Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a koření.Mléko rozšleháme s vejci…
Čokoládu buď milujete nebo ji opravdu nemusíte. Pokud patříte do tábora čokoholiků, je tento dort pro vás to pravé čokoládové. Spojení kvalitní čokolády se smetanovou…
Sladký moučník v kombinaci s dobrou kávou, dokáže pozvednout náladu a zlepšit den. Co třeba taková litá buchta s rozinkami? Je krásně vláčná a připravíte ji opravdu…
Je to sice kalorická bomba v podobě tučného tvarohu a smetany, ale kdo by nezhřešil, když je to tak dobré! Jemný piškot ochucený rumem se rozplývá na jazyku a šlehačka s…
Výborné nedělní zákusky nemusí být složité na přípravu. Zkuste klasický, marmeládou proložený medový perník na plech. Uvidíte že se setká s úspěchem u vašich strávníků.…
Zelené "mechové" dorty jsou stále oblíbené. Jsou jednoduché na přípravu i zdobení. Podle tohoto receptu upečete dort i když právě nevlastníte dortovou formu. A při jeho…
Lívance: ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, vejce a máslo.Přidáme suché suroviny a…
Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě…
Nad tímto dortem srdce čokomilů zaplesá. Tmavý korpus proložený krémem a zalitý čokoládovou polevou, případně i čokoládou ozdobený - to je jejich sen. Zkuste ochutnat i…