Smažené koule z bramborové kaše s uzeninou
Recept ještě nebyl hodnocenDo zbytku bramborové kaše vmícháme žloutek, nakrájenou uzeninu a nasekanou petrželku. Uděláme koule, obalíme ve strouhance a usmažíme. Podáváme s dipem.Kysanou smetanau,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do zbytku bramborové kaše vmícháme žloutek, nakrájenou uzeninu a nasekanou petrželku. Uděláme koule, obalíme ve strouhance a usmažíme. Podáváme s dipem.Kysanou smetanau,…
Syrové brambory oškrabeme a spolu s česnekem nastrouháme najemno(robot). Zalijeme mlékem, přidáme vejce, strouhanku, dochutíme solí, pepřem, majoránkou. Formu na…
Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci mouky a upražíme do světlé jíšky. Poté zalijeme litrem vody (zpočátku po malých dávkách a vždy pořádně…
Fazole namočené přes noc ráno slijeme a zalité čistou vodou asi 5 cm nad fazole vaříme 3-4 hodiny. Kontrolujeme hladinu aby nakonec nebyly nasuchu.Ve velké hluboké pánvi…
Černou čočku Beluga uvaříme dle návodu na obalu cca 20 minut, propláchneme na sítku a necháme stranou. Cizrnu propláchneme a scedíme. Očištěnou cibuli i zeleninu…
Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty a za občasného promíchání zchladíme. Rychleji to…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Jeden z tradičních pokrmů naší kuchyně jsou ptáčci. Zarolovaný plátek masa, který je plněný zpravidla vejcem, okurkou a uzeninou. V tomto receptu použijeme vepřovou kýtu…
Jehněčí maso je velmi kvalitní maso, jemné na chuti a zároveň je skvělým zdrojem železa a zinku. Připravte z kousků plecka lahodný guláš, do kterého dáte také…
Jedním z oblíbených částí vepřového masa je bezesporu krkovice, která je šťavnatá a můžete ji jakkoliv upravit a vždy si na ní pochutnáte. Připravte ji v kombinaci se…
Kombinace chilli, zázvoru a kurkumy je doslova bombou na zimu. Toto trio najdete v lahodné prohřívací a syté polévce z červené čočky, kterou doplní i další zelenina a…
Zmrzlina je sladké potěšení, které osvěží v horku, potěší v zimě i kdykoliv mezi tím. Od klasických smetanových po ovocné sorbety a netradiční kombinace je zmrzlina…