Bezlepková buchta s podmáslím a jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenVejce vyšlehat s cukrem do husté bílé pěny, přidat olej a zašlehat. Přidat podmáslí, semínka, kakao a pudink a dobře zašlehat. Nakonec zašlehat mouku a vmíchat jahody. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce vyšlehat s cukrem do husté bílé pěny, přidat olej a zašlehat. Přidat podmáslí, semínka, kakao a pudink a dobře zašlehat. Nakonec zašlehat mouku a vmíchat jahody. …
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu (22-23 cm) vyložíme pečícím papírem. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu. Zpočátku šleháme samotné bílky. Až se…
1. Suroviny smícháme dohromady a vzniklé těsto dáme do menší dortové formy vymazanou olejem a moukou. Pečeme 20-30 minut při 170°. 2. Studený moučník potřeme marmeládou…
Z mléka a pudinku uvaříme čokoládový pudink. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vodu, olej, 4 žloutky a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme sníh a přidáme do těsta.…
Odměříme si 0,5l mléka, vsypeme 1 pudinkový prášek, pořádně promícháme a vlijeme do kastrolu, přidáme 2,5 lžíce cukru a za stálého míchání na středním ohni vaříme.…
Tvarohy, nevyšlehanou šlehačku, cukr, van.cukr vyšlehat, přidat najemno nakrájený kompot ( asi 1/3 z jednoho nechat na ozdobu ). Podle návodu připravit žel. ztužovače…
Z mléka, cukru a pudingových prášků uvaříme velmi hustý pudink.Listové těsto vyválíme, nařežeme na trojúhelníčky, na každý dáme trošku pudinku a zavineme tak, aby vznikl…
Tento perník, obohacený nastrouhanou cuketou, je nejenom chutný, ale také překvapivě šťavnatý a vláčný. Kombinace tradičních perníkových koření s jemnou chutí cukety…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, za stálého šlehání přilijeme olej, přidáme jogurt a nakonec vmícháme mouku smíchanou s čokoládovým pudinkem, kakaem a práškem do pečiva…
Žloutky ušleháme šlehačem na nejvyšší obrátky s cukrem (asi 4 lžice cukru oddělíme na sníh) do pěny. Já šlehám 20 minut a po 10 minutách přidám po lžících horkou vodu a…
Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře…
Nejprve na krém uvaříme pudink z mléka a čokoládového pudinkového prášku a dáme ho vychladit.Pak vyšleháme bílky s cukrem a solí na hodně husto, smícháme mouku se…
Nejprve si uvaříme puding dle návodu, jen menší množství mléka. Necháme vychladit. Připravíme těsto. Ve větší míse si rozmačkáme máslo s cukrem a pak přidáme vajíčko a…
Piškotové rolády jsou velmi oblíbené. Kombinace nadýchaného piškotu a lahodné náplně chutná skvěle. Tentokrát použijeme ořechový piškot a naplníme ho voňavým krémem z…
Likérové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Příprava se zdá být složitá, ale není tomu tak. Při troše zručnosti si likérové špičky snadno vyrobíte i doma. Pokud…
Vše smícháme, nalijem do pekáče a dáme péct ( já používám pečící papír ). Po vychladnutí rozkrojíme a promažeme marmeládou, ale nemusí se.
Piškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao. Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém…
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Polovinu listového těsta rozválíme na plech, poskládáme na něj piškoty a zalijeme vychladlým pudinkem. Na pudink naklademe ovoce a…
Do rendlíku vlijeme mléko, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, vše prošleháme a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Odstavíme a vmícháme na…
Ušleháme žloutky s cukry a víc teplou vodou do pěny, přidáme olej, šleháme do tužší hmoty. Přidáme ostatní spolu smíchané suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.…
Žloutky vyšleháme společně s oběma cukry a pomalu přiléváme olej smíchaný s rumem, potom zašleháme pudinkové prášky s prodopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků. Upečeme…
Nenáročný moučník s vyšší vrstvou pudinkové náplně, s čokoládou a ořechy bude po odležení velmi vláčný a chutný. Řezy jsou vhodné pro pozdně podzimní a zimní pečení, kdy…
Jednoduchý, vláčný a skvěle chutnající moučník, obohacený o nastrouhanou cuketu (nebo jablka). Suroviny na něj máme všichni běžně doma, takže je rychle připravený.…
Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…