
Andělsky nadýchaný perník
Recept ještě nebyl hodnocenPerník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 85,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou…
Piškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao. Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém…
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se…
Nadýchané vanilkové těsto s důlky plnými jemného pudinku a navrch svěží zakysaná smetana. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristické zvrásnění.…
Jednoduchý, vláčný a moc dobrý moučník s přídavkem strouhané cukety (nebo jablek) v těstě. Suroviny na něj míváme všichni doma, moučník je velmi rychle připravená i…
Velmi oblíbená buchta na plech, která nás ihned přenese zpět do dětství. Pudink se peče dohromady s těstem a díky tomu vznikne zajímavá mozaika a typický vlnitý povrch.…
Jednoduché řezy, které zvládnou i méně zkušení. Těsto jen umícháte, nalijete na něj čerstvě uvařený pudink a společně upečete. Jednoduchou pudinkovou buchtu potřete…
Ohlásila se vám nečekaná návštěva a vy nemáte dezert ke kávě? Zachrání vás náš recept na nepečené řezy z Bebe sušenek. Proložené jsou lahodným krém z čokoládového…
Hrnkové recepty jsou k nezaplacení, to věděly už naše babičky. Ať už jste někde na chalupě nebo jen nemáte váhu po ruce, bude se vám hodit recept na litý perník. Rychlý…
Macecha je většinou pohádková zlá osoba, u které nikdo ani nepředpokládá, že by uměla dobře péct. Ovšem najdou se i hodné macechy, které umí péct moc dobře. Tento recept…
V míse ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků.Těsto…
Vejce utřeme s cukrem a přidáme zbylé suroviny. Vymažeme a vysypeme si plech. Hotové těsto na něj vylijeme, dále si připravíme puding podle návodu, který do připraveného…
Nejprve uvaříme vanilkový puding, aby vychladl.Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáváme olej, mléko, polohrubou mouku, vanilkový cukr, kypřící prášek, čokoládový…
Nejdříve uvaříme pudink podle návodu. Do horkého vmícháme máslo, nalámanou čokoládu, cukr, rum a smetanu. Metličkou prošleháme do jemného krému.Do dortové formy, může…
Pokud máte doma oblíbenou českou Margotku a zároveň přemýšlíte, jaký upéct moučník na víkend, máme pro vás tip. Vyzkoušejte řezy s čokoládovým pudinkem a zakysanou…
Moučník nemusíte chystat pouze pro návštěvu nebo při sváteční příležitosti. Upečte si lahodné řezy jen tak pro sebe a rodinu. Pláty těsta s pudinkovým krémem se po…
Všechny ingredience na těsto smícháme a těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.Běžným způsobem uvaříme pudink (dle návodu na sáčku :-)) a ještě horký ho…
Předehřejeme si troubu na 190°C. Vymažeme si dortovou formu a vysypeme strouhankou. Do mísy nasypeme cukr a vyklepneme celá vejce. Našleháme do pěny, přidáme ostatní…
Všechny suroviny smícháme dohromady, pořádně promícháme a vlijeme vše na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečeme přibližně 35 min.
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Žloutky vymícháme s vanilkovým a cukrem moučka,přidáme olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto…
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…
Dopředu zalijeme rozinky a kandovanou kůru vodou, ať změknou, kdo chce, může rumem. Všechny sypké suroviny smícháme a potom do nich vmícháme ty tekuté a na závěr…
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04