Duhová vosí hnízda
Recept ještě nebyl hodnocenVosí hnízda jsou velmi oblíbeným druhem cukroví a obvykle jsou snědena jako první. Tento recept nabízí hned několik variant dochucení základní hmoty a krémů. Snadno si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vosí hnízda jsou velmi oblíbeným druhem cukroví a obvykle jsou snědena jako první. Tento recept nabízí hned několik variant dochucení základní hmoty a krémů. Snadno si…
Lahodný dort inspirovaný slavným cheesecake připravíme ze skořicových a máslových sušenek. Jako náplň zvolíme tvaroh ochucený rumem a kávou. Po upečení cheesecake…
Sladká tečka po nedělním k obědě, k šálku dobré kávy, přijde vhod. Tímto koláčem své blízké doslova překvapíte, naleznete v něm totiž tři náplně, jablečnou, makovou a…
Štrúdl je v české kuchyni velmi oblíbený. Tenké těsto plněné šťavnatou náplní chutná skvěle. Místo jablečné náplně tentokrát štrúdl naplníme džemem a dušenými hruškami…
V chladných zimních dnech přijde vhod trochu dobrého horkého nápoje, který pěkně zahřeje a navodí sváteční pohodu. Punč hezky voní díky koření a citrusům a příprava je…
Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím…
Koblihy z kynutého těsta, plněné marmeládou, neodmyslitelně patří k období masopustu. Tuto sladkou dobrotu si však můžete vychutnat kdykoliv během roku a nemusí být…
Příjemně sladké vafle, krásně vonící po banánech, si můžete dopřát jako slavnostnější snídani, nebo také jako dezert kdykoliv v průběhu dne. Jak vafle ozdobíte, je jen…
Ochutnejte tyto výborné nadýchané řezy z ořechového těsta. Řezy potřete rumovou polevou, která se do těsta zčásti vsákne a výborně tak těsto ochutí a provoní. Rum navíc…
Honí vás mlsná a vy nevíte jakou rychlou sladkou dobrotu si připravit? Vyzkoušejte zapečené toasty s banánem a jahodovým džemem. Hotové toasty podáváme s vanilkovým…
Nenechte se zmást názvem, jedná se prý o francouzskou specialitu! Jemné kousky bez kynutí, obalené ve slaďoučkém cukru. K dokonalému tvaru, který bude lahodit nejen oku,…
Oblíbenou masopustní pochoutkou jsou koblížky, které nemusí být nutně smažené. Plněné marmeládou nebo povidly a upečené dozlatova v troubě, potěší všechny strávníky. Z…
Smažené bochánky, tedy koblihy, děláme nejčastěji na sklonku zimy, v období masopustu. Kynuté těsto smažíme v rozpáleném oleji a poté libovolně doplníme podle chutí.…
Rebarbora se sice řadí mezi zeleninu, ale zpravidla ji používáme jako komponent do různých sladkých moučníků. Její chuť je lehce nakyslá, ale stačí ji nechat v cukru a…
Rumové lanýže jsou delikatesou a chutnají především mužům. Na svátečním stole vypadají v košíčcích velmi lákavě a vybízejí k ochutnání. Pokud část obalíte v čokoládě,…
K létu neodmyslitelně patří sklizeň čerstvého ovoce, ze kterého nejčastěji připravujeme sladké moučníky, které svojí lahodnou chutí zpříjemní den. Tvarožník s meruňkami…
Nepečené jahodové dortíky s pudinkem jsou rychle připravené a užijete si v nich plnou chuť jahod. Jahodový rozvar s pudinkem má výraznou chuť, která se skvěle pojí se…
Karamelové větrníky a žloutkové věnečky jako z cukrárny můžete připravit současně z jednoho těsta. Příprava je sice náročnější, ovšem podle tohoto detailního postupu ji…
Srdíčka z křehkého máslového těsta s kousky čokolády jsou slepená máslovo-kakaovým krémem a namočená do čokoládové polevy. Cukroví, které se rozplývá na jazyku a na…
Trubičky z dobrého těsta s rozinkami jsou podobné štafetkovému těstu a po upečení je můžeme celé nebo zčásti máčet v čokoládě a plnit krémem.
Rybíz ve stylu brusinek je skvělý způsob, jak využít sezónní plody. Sladký cukr a skořice vytvoří bohatou a voňavou chuť, rum pak přidá příjemný šmrnc. Výborný doplněk…
Beránek patří neodmyslitelně k českým Velikonocům. Tento je díky tvarohu v těstě vláčný a rum, ořechy a rozinky mu dodávají skvělou chuť. Upečenému beránkovi stačí…
Pokud nejste zrovna velký milovník kynutého těsta, ale i přesto byste rádi doma upekli mazanec, máme pro vás tento recept. Mazanec dosáhne svých rozměrů díky kypřicímu…
Pokud máte v oblibě krémové moučníky, zkuste upéct beránka podle tohoto receptu. Obě poloviny, upečené každá zvlášť, se k sobě spojí lahodným kakaovým krémem. Nakonec…