Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Ochutnejte obyčejné a přitom lahodné jídlo, které znaly už naše babičky. Nasucho opečené bramborové placky podávejte se švestkovou omáčkou, kterou provoníte skořicí, hřebíčkem a rumem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 101 kJ / 2 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,30 g |
Tuky | 40,24 g |
Vláknina | 38,63 g |
Cholesterol | 582 mg |
Sodík | 277 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 453,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den předem.
Krok 2: Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, přidáme vejce a promícháme.
Krok 3: Postupně přidáváme mouku a zpracováváme těsto. Pokud brambory obsahují více vody a těsto je řídké, přidáme víc mouky. Na pomoučeném vále tvoříme z těsta nejdříve kuličky, které rozválíme na placičky.
Krok 4: Pečeme na suché pánvi z obou stran do světle hněda. Po upečení lehce pomažeme máslem.
Krok 5: Švestky vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, aby byly ponořené, osladíme, přidáme skořici a hřebíčky a vaříme, až se švestky rozvaří a směs začne mírně houstnout. Trvá to asi 20 minut.
Krok 6: Přimícháme povidla, případně trochu rumu, a podáváme k placičkám.
Zveřejněno 15. 9. 2024 10:03
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9lZ
Moje poznámka
Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9lZ
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 13 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 38 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 39 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 4 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 13 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 17 hodinami
Suroviny:
brambory,
sůl,
vejce,
mouka polohrubá,
máslo,
švestky,
cukr třtinový,
skořice celá,
koření hřebíček,
povidla švestková,
rum
Komentáře