Raffaello dort
Slaďoučký Raffaello dort, plný mandlí a kokosu, bude ozdobou nejen na narozeninové oslavě. Nadýchaný korpus, promazaný krémem z mascarpone a Salka, se v ústech příjemně rozplyne a sklidí úspěch u vašich strávníků.
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu. Cukr a sůl přidáváme až máme pěnu na bílkách při šlehání.
Krok 2: K ušlehanému sněhu začneme pomalu na menší rychlost zašlehávat po jednom žloutku a lžíci oleje. Nakonec na 2x pozvolna přidáme prosátou mouku. Tu již zamícháme ručně, aby nespadl nadýchaný sníh.
Krok 3: Vylijeme do dortové formy o průměru 24-26 cm. Pečeme na horkovzduch, na 160-170 °C zhruba 40-50 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá.
Krok 4: Opražíme jemně mandle na suché pánvi. Dáme stranou vychladnout.
Krok 5: Vyšleháme do polotuha smetanu s mascarpone. Přidáme mascarpone a Salko, šleháme do pevného krému.
Krok 6: Jakmile máme krém vyšlehaný, přidáme trochu kokosu, zamícháme ručně.
Krok 7: Korpus rozřízneme na 3 stejné pláty. Korpus pokapeme cukrovým rozvarem. Dáme krém, posypeme mandlemi trochu přitlačíme do krému. Dáme další korpus a takhle opakujeme až po obmaz. Zbylým krémem potřeme celý dort. Boky i vrch zasypeme kokosem a dáme vychladit.
Zveřejněno 3. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Raffaello dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2GG
Moje poznámka
Raffaello dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2GG
Nejnovější recepty
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 1 hodinou
Zbytkový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 19 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 19 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 38 minutami
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 3 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 4 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 5 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 6 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 17 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
sůl,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
salko,
mascarpone,
kokos,
mandle
Komentáře (1)