Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Baileys domácí

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby vaření a chladnutí Salka

20 min (20 min příprava, bez doby vaření a chladnutí Salka)

Oblíbený krémový likér Baileys a jeho domácí výroba, díky níž ušetříte spoustu peněz a pochutnáte si. Vyrobte si s námi domácí Baileys - zahřeje a příjde k chuti nejen při večerním posezení s přáteli u krbu.

Suroviny pro 1 dávka

1,5 litru

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 311 kJ /
1 509 kcal
Bílkoviny17,00 g
Tuky7,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy37,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den dopředu vložíme obě uzavřené plechovky Salka do hrnce s vodou a za mírného varu vaříme jednu hodinu. Není třeba se bát, nebouchnou. Krok 2: Mezitím uvaříme běžným způsobem podle návodu na obalu neslazený mandlový puding. Po uvaření ho necháme za občasného promíchání vychladnout. Krok 3: Vychladlá Salka vyklopíme z plechovek. Společně s uvařeným a vychlazeným pudinkem a půl litrem rumu rozmixujeme a nalijeme do lahví. Uložíme do chladu.

TIP: Vánoční likéry pro dobrou sváteční pohodu

Zveřejněno 27. 1. 2012

Poznámka autorky taddy1

Vlastní práce nezabere více než 10 minut, dlouho trvá vaření a následné zchlazení Salka, ovšem to se děje bez naší fyzické aktivity. Ze zkušenosti - množství vyjde na 3 půllitrové láhve a jednoho velkého frťánka na degustaci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Baileys domácí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxV8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Baileys domácí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxV8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Je to prostě mňamka

Fajne

Super recept , jen jsem přidala ještě jednu sladkou smetanu a chodím do lednice ucucávat každý den ????????

Monika:Souhlasím, to kupované je nahořklé, opravdu je lepší si Salko uvařit doma, v plechovce v papiňáku je to za chvilku

Jak tu někdo psal jestli se vyplatí spíše připlatit za karamelové salko, tak můj názor je že se to nevyplatí, já dělám dorty a zkaramelizované salko používám do krému a to kupované je pěkně ošklivé, lepší je si to doma uvařit... Nebo mám ozkoušené Condé zkaramelizované, ale kupované salko už uvařené před koupením mi teda nechutnalo...

:-p:-p:yes:

neregi: Ano, název opraven. Díky za upozornění.

Jája: Vyplatí, protože jsem to udělala JÁ :-)

taddy1: Nikdy jsem tento název neviděla, což samozřejmě neznamená, že neexistuje. Ale nebyl váš původní záměr vložit recept na "domácí Baileys"?

taddy1: Bayllies mám moc ráda a když ho mám doma chodím ucucávat, naposled jsem měla kávové, ale už není;-) Dávám za tu dobrotu 3.boda:yes:

spagetka: tak to ohlaš :D strašná sranda...a co se asi stanem po vaření se Salkem? ahá, zkaramelizuje...

Jája:sorry, ale o karamelu není v receptu ani řeč a když nechceš bumbat patlanice, tak je nebumbej nebo tě někdo nutí? to bych ohlásila teda ;-):-D

taddy14: úsměvný názor. Opravdu si myslíte, že se vám vyplatí víc hodina spotřebované energie než si připlatit pár korun za karamelové salko?

ty kráso Baileys s pudingem? Běžte si radši koupit normální baileys a pochutnejte si, nebo levnou variantu whiskey cream za 200, která chutná skoro uplně stejne . Mě za to ty peníze teda stojej, než abych pila nějaký patlanice..

Souhlas:yes::yes:

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
domácí baileys, domácí bejlis, domácí bejlíz, recept na domácí baileys, recept na domácí bejlís, domácí baileys s pudinkem, bejlís, recept domácí baileys, recept domácí bayleis, recept na baileys, domácí beilís, domácí bayleis, baileys recept, domaci beylis, domaci bayles, domácí baileys recept, domácí baileys z karamelového salka, bejlíz, domácí baylies, domácí baileys recepty

Suroviny:
salko, rum, pudink mandlový, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu