Hořčicová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenV našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 372 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 2,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s…
Tresku si omyjeme a vysušíme a buď ji rovnou naporcujeme nebo ji můžeme péct celou, pak ji dobře osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a necháme odpočívat. Mezi…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne namočenou.Druhý den vodu slijeme, čočku zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 20-30 minut doměkka.Z mléka…
Namočenou čočku slijte, pokud nevsákla všechnu vodu. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte saturejku (hezky čočku navoní a odejme část nadýmavých látek) a na mírném varu…
Vepřovou plec nakrájíme na nudličky. Naložíme do směsi koření s trochou oleje, poctivě promneme a necháme uležet v chladu nejlépe do následujícího dne, ale klidně i dva…
Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme půl hodiny bobtnat.Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme.Přidáme mleté maso,…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Chytíme kapra ( nebo koupíme samozřejmě :-D ), zbavíme šupin, vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno krájíme přes kostičky tak, abychom úplně nepřořízli kůži. Dostatečně…
Na dno PH dáme nadrobno nakrájený špek, dál přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky. Maso nakrájíme na kostky, prosolíme je a posypeme moukou, promícháme a dáme do…
Maso dáme do horké vody vařit asi na 10 minut. Předvařené omastíme sádlem, podlijeme, přidáme pokrájenou zeleninu, okořeníme a dáme péci. Na sucho opražíme mouku,…
Večky si rozmočíme ve vodě, vymačkáme je a dáme do mísy, k nim přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, saturejku, pepř, sůl, nasekanou petrželku,…
Zeleninu omyjeme, očistíme, čínské zelí nakrájíme, mrkev nastrouháme na jemném struhadle, rajčata a papriku na kostičky a vše vložíme do misky, přidáme koření bazalku,…
Umyté pečienky (játra) namočíme na 1 hod do mlieka.Všetky prísady na cestíčko prešľaháme vidličkou.Pečienky obaľujeme v hladkej múke a cestíčku a hneď vyprážame na oleji…
Kuře posypeme drceným kmínem, barevným pepřem, solí a dáme do trouby na 180 °C spolu s mraženými houbami. Pečeme 60 minut a nezapomeneme podlévat.Omáčka: Na másle…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji je rychle opečeme z obou stran. Pak je vyndáme a do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli nahrubo spolu s nakrájeným…
Uzenou krkovici pokrájíme a posypeme promnutou majoránkou se saturejkou. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vejce, prolisovaný…
Sumčeka nakrájame na porcie. Osolíme, okoreníme a na oleji opečieme z oboch strán. Vyberieme rybu von a na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky…
Uzené maso nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky.Rozehřejeme olej a na něm osmahneme maso.Přidáme nakrájenou cibuli, krátce opečeme a…
Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme. Nakrájíme na stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným zázvorem. Přidáme pokrájené bylinky,…
V české kuchyni je velmi oblíbený způsob úpravy mletého masa smažením. Zde vám naopak nabízíme možnost připravit tento pokrm zdravěji pečením v troubě. Navíc v pekáči…
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet. V trošce vody rozmícháme škrob a…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme k ní osmažit nahrubo nastrouhaný celer a hořčici.Plátky masa vložíme do…
Omyté kuře osušíme a naporcujeme na menší kusy. Každé prso na 4 díly, horní stehna na 2 díly. Z těchto dílů stáhneme kůži a s vyříznutou páteří s biskupem a špičkami…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Jak připravit ten nejlepší slaný závin se zelím: Chuti pomůže klobáska nebo uzené, příprava zelí se neobjede bez jednoho kroku
Bulharsko na talíři: Známe tajemství pravého šopského salátu. Víte, jaké dvě ingredience mu dají tu správnou chuť?
Palačinky podle receptu Zdeňka Pohlreicha: Jemné a krásně vláčné, dochucené marmeládou a pocukrované chutnají skvěle