Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)
Pečená lilková směs spojuje bohaté chutě středomořské zeleniny do jednoho lahodného celku. Tento pokrm je navíc skvělý i do zásoby – stačí ho zavařit nebo zamrazit a můžete si jeho chuť vychutnat kdykoli, když zatoužíte po něčem zdravém a chutném.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 004 kJ / 479 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 81,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky podélně přepůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky, pokapeme olejem a vyskládáme řeznou plochou nahoru na plech.
Rajčata také přepůlíme, papriky i feferonky necháme vcelku a celé palice česneku překrojíme také napůl a zakápneme olejem. Krok 2: Vše vyskládejte na plech nebo do pekáče a pečte v troubě na 250 °C stejně jako lilky. Papriky musí vytvořit hnědé až černé puchýře, pak je vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Pak je oloupejte a zbavte jadřince. Lilky, rajčata ani feferonky neloupejte. Krok 3: Všechnu zeleninu umelte ve strojku na maso nebo vložte do mixéru a nahrubo rozsekejte. Do směsi vymačkejte pečený česnek, přidejte ještě dostatečné množství rozdrceného čerstvého, osolte, trochu oslaďte a ocet přidávejte postupně. Nechte vždy chvilku odpočinout a zase dochuťte. Nakonec vmíchejte posekané bylinky a trochu oleje. Krok 4: Směs můžete napěchovat do sklenek, zakápněte vršek olejem, uzavřete a sterilujte při 80 °C cca 20 minut.
Rajčata také přepůlíme, papriky i feferonky necháme vcelku a celé palice česneku překrojíme také napůl a zakápneme olejem. Krok 2: Vše vyskládejte na plech nebo do pekáče a pečte v troubě na 250 °C stejně jako lilky. Papriky musí vytvořit hnědé až černé puchýře, pak je vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Pak je oloupejte a zbavte jadřince. Lilky, rajčata ani feferonky neloupejte. Krok 3: Všechnu zeleninu umelte ve strojku na maso nebo vložte do mixéru a nahrubo rozsekejte. Do směsi vymačkejte pečený česnek, přidejte ještě dostatečné množství rozdrceného čerstvého, osolte, trochu oslaďte a ocet přidávejte postupně. Nechte vždy chvilku odpočinout a zase dochuťte. Nakonec vmíchejte posekané bylinky a trochu oleje. Krok 4: Směs můžete napěchovat do sklenek, zakápněte vršek olejem, uzavřete a sterilujte při 80 °C cca 20 minut.
Zveřejněno 28. 7. 2015 15:56
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DkP
Moje poznámka
Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DkP
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 15 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Otestovali jsme hit internetu: Netradiční cheeseburger z horkovzdušné fritézy je šťavnatý a s vajíčkem chutná skvěle
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ražniči na plechu
Zdenci 23 před 5 hodinami
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 6 hodinami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 6 hodinami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 6 hodinami
Katův šleh po mém
KatuleF před 6 hodinami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 6 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 6 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 6 hodinami
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 6 hodinami
Tématické fráze:
rajčatovo papriková směs pod maso,
papriková směs pod maso,
lilek s rajčaty a paprikou,
česnekovo papriková směs na topinky,
tousty na zimu,
pečena topinkova smes,
smes z lilku na topinky,
rajcatovo paprikova smes,
recept na zavarena rajčata s lilkem a cuketou,
pečená rajčatová směs,
lilek zavařený na zimu,
pečený lilek s paprikou a česnekem-tousty na zimu,
lilkova smes,
pecena smes na topinky,
lilek s paprikami a rajčaty,
rajčatova smes s rajčaty a paprikou,
zavařený lilek a paprikou,
směs rajčata,lilek a papriky na zimu,
rajčatová směs na na zimu,
pečené papriky s rajčaty a lilkem
Suroviny:
lilek,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá bílá,
rajče,
feferonka,
česnek,
saturejka,
bazalka čerstvá,
ocet vinný,
olej rostlinný,
cukr,
sůl
Komentáře (6)