Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Pečená lilková směs spojuje bohaté chutě středomořské zeleniny do jednoho lahodného celku. Tento pokrm je navíc skvělý i do zásoby – stačí ho zavařit nebo zamrazit a můžete si jeho chuť vychutnat kdykoli, když zatoužíte po něčem zdravém a chutném.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 004 kJ /
479 kcal
Bílkoviny16,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy81,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky podélně přepůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky, pokapeme olejem a vyskládáme řeznou plochou nahoru na plech.
Rajčata také přepůlíme, papriky i feferonky necháme vcelku a celé palice česneku překrojíme také napůl a zakápneme olejem. Krok 2: Vše vyskládejte na plech nebo do pekáče a pečte v troubě na 250 °C stejně jako lilky. Papriky musí vytvořit hnědé až černé puchýře, pak je vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Pak je oloupejte a zbavte jadřince. Lilky, rajčata ani feferonky neloupejte. Krok 3: Všechnu zeleninu umelte ve strojku na maso nebo vložte do mixéru a nahrubo rozsekejte. Do směsi vymačkejte pečený česnek, přidejte ještě dostatečné množství rozdrceného čerstvého, osolte, trochu oslaďte a ocet přidávejte postupně. Nechte vždy chvilku odpočinout a zase dochuťte. Nakonec vmíchejte posekané bylinky a trochu oleje. Krok 4: Směs můžete napěchovat do sklenek, zakápněte vršek olejem, uzavřete a sterilujte při 80 °C cca 20 minut.

TIP: Pečená sezonní zelenina z trouby - jak na to

Zveřejněno 28. 7. 2015 15:56

Poznámka autorky 1974andrea

Tohle je jeden z receptů, kde nejsou žádná pravidla, co se gramáže týče. Prostě všeho přiměřeně, přibližně stejné množství paprik, jako lilků a rajčat.

A jak směs upotřebit? Třeba na topinky, toasty, do těstovin, pod maso nebo můžete vmíchat dobrou masovou konzervu a udělat si takové domácí ďábelské toasty.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DkP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DkP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:yes:

No paráda!!!:-O:-p:yes:

Jo, tohle jsou ty pravá letní jídla :)

Já bych si to dala s těstovinami :-p:yes:

Taky se mi to líbí:yes:

Moc líbí:yes:

Tématické fráze:
rajčatovo papriková směs pod maso, papriková směs pod maso, lilek s rajčaty a paprikou, česnekovo papriková směs na topinky, tousty na zimu, pečena topinkova smes, smes z lilku na topinky, rajcatovo paprikova smes, recept na zavarena rajčata s lilkem a cuketou, pečená rajčatová směs, lilek zavařený na zimu, pečený lilek s paprikou a česnekem-tousty na zimu, lilkova smes, pecena smes na topinky, lilek s paprikami a rajčaty, rajčatova smes s rajčaty a paprikou, zavařený lilek a paprikou, směs rajčata,lilek a papriky na zimu, rajčatová směs na na zimu, pečené papriky s rajčaty a lilkem

Suroviny:
lilek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, rajče, feferonka, česnek, saturejka, bazalka čerstvá, ocet vinný, olej rostlinný, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu