Kuřecí játra v těstíčku

tejaja Kuchařka: tejaja

Pokrmy z vnitřností 8 názorů

Suroviny

500 g kuřecích jater
4 lžíce mléka
olej
hladká mouka
Těstíčko:
3 vejce
4 lžíce bramborového škrobu
1 lžička kari
1 lžička mleté červené papriky
2 lžíce sójové omáčky
saturejka (nebo jiná bylinka)
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umyté pečienky (játra) namočíme na 1 hod do mlieka.

  2. Všetky prísady na cestíčko prešľaháme vidličkou.

  3. Pečienky obaľujeme v hladkej múke a cestíčku a hneď vyprážame na oleji z oboch strán.

  4. Podávame so zeleninou a pečenými zemiakmi, posypané lístočkami saturejky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí játra v těstíčku

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Marie Svarcova: Ďakujem. :-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes:pěkný recept :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dajda: Ďakujem za realizáciu. :-K;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tejaja: Zrealizováno podle slibu s bramborovým salátem. :yes: :yes: Na 400 g jater úplně stačilo jedno větší vajíčko a 2 lžíce škrobu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ďakujem za milé komentáre. Ako vysvetlila Františka, pečienka je jemnejšia. Moja babička namáčala aj bravčovú pečeň.;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Dajda: cituji: "Možná jste se potkali s nápadem naložit játra na pár hodin do mléka. Mléko může pomoci zbavit játra výraznějších pachů, kovové pachuti a taky má nenápadný vliv na jemnost, křehkost a měkkost, ale kuřecí játra této proceduře nezbytně podrobovat nemusíte. Jsou jemná sama o sobě. Když už, tak třeba do mléka ponořte játra mražená a nechte je v něm do druhého dne povolit. Následně se mléka zbavte, ale to je asi každému jasné."

    https://www.kucharkaprodceru.cz/kureci-jatra/

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    No, taky KUŘECÍ (drůbeží) játra v mléce nekoupu ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Smažená játra jsem kdysi měla ve velké oblibě, ale už jsem je nejedla ani nepamatuju. Tohle určitě vyzkouším, jako přílohu si dovedu představit bramborový salát. :-8

    Proč je dobré namočit játra do mléka?

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí játra v těstíčku