

Kuřecí játra v těstíčku
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 4 lžíce mléka
- olej
- hladká mouka
- Těstíčko:
- 3 vejce
- 4 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžička kari
- 1 lžička mleté červené papriky
- 2 lžíce sójové omáčky
- saturejka (nebo jiná bylinka)
Postup přípravy receptu
Umyté pečienky (játra) namočíme na 1 hod do mlieka.
Všetky prísady na cestíčko prešľaháme vidličkou.
Pečienky obaľujeme v hladkej múke a cestíčku a hneď vyprážame na oleji z oboch strán.
Podávame so zeleninou a pečenými zemiakmi, posypané lístočkami saturejky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí játra v těstíčku
-
Marie Svarcova: Ďakujem.
-
pěkný recept
-
Dajda: Ďakujem za realizáciu.
-
tejaja: Zrealizováno podle slibu s bramborovým salátem.
Na 400 g jater úplně stačilo jedno větší vajíčko a 2 lžíce škrobu.
-
Ďakujem za milé komentáre. Ako vysvetlila Františka, pečienka je jemnejšia. Moja babička namáčala aj bravčovú pečeň.
-
Dajda: cituji: "Možná jste se potkali s nápadem naložit játra na pár hodin do mléka. Mléko může pomoci zbavit játra výraznějších pachů, kovové pachuti a taky má nenápadný vliv na jemnost, křehkost a měkkost, ale kuřecí játra této proceduře nezbytně podrobovat nemusíte. Jsou jemná sama o sobě. Když už, tak třeba do mléka ponořte játra mražená a nechte je v něm do druhého dne povolit. Následně se mléka zbavte, ale to je asi každému jasné."
https://www.kucharkaprodceru.cz/kureci-jatra/ -
Dajda:
No, taky KUŘECÍ (drůbeží) játra v mléce nekoupu -
Smažená játra jsem kdysi měla ve velké oblibě, ale už jsem je nejedla ani nepamatuju. Tohle určitě vyzkouším, jako přílohu si dovedu představit bramborový salát.
Proč je dobré namočit játra do mléka?