Žraločí steak
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatý žraločí steak je delikatesa, která vyniká jemnou chutí a pevnou strukturou masa. Připravuje se podobně jako tuňák nebo mečoun, nejlépe na pánvi nebo grilu, kde…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 539 kJ / 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 5,20 g |
| – nasycené | 1,70 g |
| – nenasycené | 3,50 g |
| –– mononenasycené | 2,70 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 55 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,09 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Šťavnatý žraločí steak je delikatesa, která vyniká jemnou chutí a pevnou strukturou masa. Připravuje se podobně jako tuňák nebo mečoun, nejlépe na pánvi nebo grilu, kde…
Nejprve připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí. Rybí maso omyjeme, osušíme a naložíme přes noc do marinády. Z vína, vejce, mouky a soli připravíme těstíčko, do…
Z oleje, sójové, ústřicové a chili omáčky a oblíbeného koření na ryby uděláme marinádu. Steaky osolíme a zlehka pokapeme limetkou nebo citrónem (ne moc). Steaky potřeme…
Do spodní nádoby vložíme nakrájené brambory a okmínujeme. Steaky potřeme olejem, mírně osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a vložíme do druhé nádoby. Do…
Na marinádu smícháme všechny suroviny. Maso necháme rozmrazit, důkladně omyjeme a osušíme a dáme marinovat na 0,5-1 hod. do lednice. Poté na steakové pánvi zprudka…
Nejprve si předvaříme brambory. Steak osušíme a posypeme kořením na ryby. Na pánvi rozpustíme trochu másla, přidáme kapku oleje a steak smažíme asi 5 minut z každé…
Mouku smíchame s rybím kořením ve směsi, obalíme steaky a na pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejeme olej a zlehka "osmažíme". Zalijeme "rajčátkovou" omačkou, necháme…
Na pánvi s trochou olivového oleje a másla osmahneme zprudka žraločí steaky posypané kořením. Dusíme déle, než klasické ryby. Podlejeme šťávou z pomeranče a ještě…