

Moje gnocchi
Suroviny
- 1 000 g brambor uvařených den dopředu v slupce
- cca 400 g polohrubé mouky (dávám od oka a záleží na bramborách, přidat se dá vždy)
- 1 vejce
- špetka soli
- 3-4 PL dětské krupice
- Na omaštění:
- sádlo, olej, nebo máslo
Postup přípravy receptu
Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ a rozšľahané vajce. S múkou vypracujeme cesto, rozdelíme na 8 častí, ušúľame "hadov" hrubých cca 2 cm. Pokrájame na cca 2,5 cm dlhé kúsky, ak máme náladu, pomocou vidličky vyrobíme klasický tvar. Nenechávame stáť a hneď hádžeme do vriacej vody. Varíme vo veľkom množstve vody na dvakrát toto množstvo. Keď vyplávu, vyberáme, sú uvarené.
Mastíme masťou, olejom, maslom...
Na tanieri gnocchi prelejeme omáčkou, duseným špenátom, posypeme škvarkami zo slaniny, príp. opečenou šunkou alebo podávame, ako nám chutí.
Poznámka od kuchařky
Časť gnocchi polejem maslom, posypem makom a cukrom. Slivkový lekvár zriedim trochou teplej vody a pridám pri servírovaní.
Toto je môj postup na prípravu zemiakového cesta, samozrejme existuje kopa iných, odlišných.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moje gnocchi
-
tak dneska jdu na ně, brambory mám uvařené.........
-
Jikotka:
-
Jikotka:Magdalenko,tak se ozývám(po třech letech)
,dneska jsem konečně uvařila gnocchi a byly výborné
,dělám takhle bramborové knedlíky... a posílám foto
-
zmrazit uvařené se dají určitě, když zbudou. U nás asi jako u Magdalenky, obvykle nezbydou
-
Jitkas: Dobrý tip, ďakujem. Zvyšky jedál zamrazujem minimálne, obyčajne sa spotrebuje u nás všetko. Varím denne čerstvé, iba napr. bigos a zelňačky v obrovských hrncoch varím na 2-3 dni.
-
Magdalenka- uvarene gnocchj trosku pomasti, rozlos na tacek a dej do mrazaku. Az zmrznou (hezky oddelene),dej je do vhodneho sacku a uloz do mrazaku. Az je budes potrebovat, bud je vhodis do varici vody ( na minutku,lepe 2- podle velikosti), nebo primo do omacky a prohrejes.
-
hesa:Je mi to ľúto, ale neporadím, nemám skúsenosti s tým. Som prívrženec čerstvých jedál. Viem, že sa bežne zamrazujú napr. aj uvarené cestoviny, tak by aj toto určite išlo. Nech sa ti darí.
-
Potrebujem poradiť. Ako zmraziť hotové gnocchi? Dočítala som sa, že trocha obschnuté. Ale ja by som si chcela zmraziť už uvarené. Dá sa to? A ako potom postupovať po rozmrazení. Znova ich trochu prevariť alebo len zohriať v horúcej vode? Mikrovlnku by som použila, len veľmi nerada.
-
Magdalenka, toto Ti naozaj verím
-
BILKOVAI: Ivetka, čo ti mám povedať, bolo to chutné...
-
Mňááámmmm
Špenát miluju a tohle vypadá úžasně.Nádherná fotka
Ukládám a bodík už je tam
...+1
-
Ivanka, čo si?! Som rada, že si odskúšala, aj že sa ti podarili...ja som s týmto cestom kedysi dlho bojovala, takže si dobrá...
Ďakujem a zdravím. -
Magdi,robila som prvý raz v živote domáce gnocchi podľa tvojho receptu a myslím,že sa podarili,sú moc dobré
Nerobila som ich s brokolicou,takže pridávam len fotku gnocchov,ak niekto pridá fotku,kde bude celý tvoj recept,svoju zmažem
Budem určite variť často,tento pomer surovín je super
A ten tvar...nič moc
ale snažila som sa
-
Dnes jsem se zrovna v Kauflandu zastavila a koukala na mražené gnocchi 1 kg za 75,- Kč. Tak jsem ráda, že jsem našla tenhle recept. Máš to za bodík!
-
Magdalenko, jsem rád za tento recept. V obchodě bych gnocchi nekoupil, raději dám přednost domácí výrobě
.
+6