Moje gnocchi

magdalenka Kuchař: magdalenka

Bezmasá jídla 20 názorů

Suroviny

1 000 g brambor uvařených den dopředu v slupce
cca 400 g polohrubé mouky (dávám od oka a záleží na bramborách, přidat se dá vždy)
1 vejce
špetka soli
3-4 PL dětské krupice
Na omaštění:
sádlo, olej, nebo máslo
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ a rozšľahané vajce. S múkou vypracujeme cesto, rozdelíme na 8 častí, ušúľame "hadov" hrubých cca 2 cm. Pokrájame na cca 2,5 cm dlhé kúsky, ak máme náladu, pomocou vidličky vyrobíme klasický tvar. Nenechávame stáť a hneď hádžeme do vriacej vody. Varíme vo veľkom množstve vody na dvakrát toto množstvo. Keď vyplávu, vyberáme, sú uvarené.

  2. Mastíme masťou, olejom, maslom...

  3. Na tanieri gnocchi prelejeme omáčkou, duseným špenátom, posypeme škvarkami zo slaniny, príp. opečenou šunkou alebo podávame, ako nám chutí.

Poznámka

Časť gnocchi polejem maslom, posypem makom a cukrom. Slivkový lekvár zriedim trochou teplej vody a pridám pri servírovaní.

Toto je môj postup na prípravu zemiakového cesta, samozrejme existuje kopa iných, odlišných.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 170 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moje gnocchi

  • dejna dejna

    tak dneska jdu na ně, brambory mám uvařené.........:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Jikotka::-K

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Jikotka:Magdalenko,tak se ozývám(po třech letech):-D:-D:-D,dneska jsem konečně uvařila gnocchi a byly výborné :yes:,dělám takhle bramborové knedlíky... a posílám foto

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    zmrazit uvařené se dají určitě, když zbudou. U nás asi jako u Magdalenky, obvykle nezbydou :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Jitkas: Dobrý tip, ďakujem. Zvyšky jedál zamrazujem minimálne, obyčajne sa spotrebuje u nás všetko. Varím denne čerstvé, iba napr. bigos a zelňačky v obrovských hrncoch varím na 2-3 dni.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Magdalenka- uvarene gnocchj trosku pomasti, rozlos na tacek a dej do mrazaku. Az zmrznou (hezky oddelene),dej je do vhodneho sacku a uloz do mrazaku. Az je budes potrebovat, bud je vhodis do varici vody ( na minutku,lepe 2- podle velikosti), nebo primo do omacky a prohrejes.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    hesa:Je mi to ľúto, ale neporadím, nemám skúsenosti s tým. Som prívrženec čerstvých jedál. Viem, že sa bežne zamrazujú napr. aj uvarené cestoviny, tak by aj toto určite išlo. Nech sa ti darí.

    Odpovědět

  • hesa hesa(neregistrovaná)

    Potrebujem poradiť. Ako zmraziť hotové gnocchi? Dočítala som sa, že trocha obschnuté. Ale ja by som si chcela zmraziť už uvarené. Dá sa to? A ako potom postupovať po rozmrazení. Znova ich trochu prevariť alebo len zohriať v horúcej vode? Mikrovlnku by som použila, len veľmi nerada.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Magdalenka, toto Ti naozaj verím ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    BILKOVAI: Ivetka, čo ti mám povedať, bolo to chutné...;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Mňááámmmm:-!:-!:-!Špenát miluju a tohle vypadá úžasně.Nádherná fotka:-O:-O:-O Ukládám a bodík už je tam:-)):yes:...+1

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Ivanka, čo si?! Som rada, že si odskúšala, aj že sa ti podarili...ja som s týmto cestom kedysi dlho bojovala, takže si dobrá...
    Ďakujem a zdravím.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Magdi,robila som prvý raz v živote domáce gnocchi podľa tvojho receptu a myslím,že sa podarili,sú moc dobré:-)):yes:Nerobila som ich s brokolicou,takže pridávam len fotku gnocchov,ak niekto pridá fotku,kde bude celý tvoj recept,svoju zmažem;-)Budem určite variť často,tento pomer surovín je super:yes:A ten tvar...nič moc:-8ale snažila som sa:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Dnes jsem se zrovna v Kauflandu zastavila a koukala na mražené gnocchi 1 kg za 75,- Kč. Tak jsem ráda, že jsem našla tenhle recept. Máš to za bodík!

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Magdalenko, jsem rád za tento recept. V obchodě bych gnocchi nekoupil, raději dám přednost domácí výrobě;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +6

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: gnocchi gnocchi recept vyroba gnocchi domácí gnocchi domácí gnocchi recept gnocchi hlavní jídlo recept knochi recept na gnocchi gnocchi výroba recept gnocchi gnocchi recepty výroba gnochi recepty gnocchi recept na domácí gnocchi vyroba gnoci gnocchi domácí jak uvarit gnocchi jak se vaří gnocchi gnocchi recept domácí gnoci