Nakládaný česnek v oleji
Recept ještě nebyl hodnocenNaložený česnek je jemnější než čerstvý, a proto se skvěle hodí k zelenině, masu, ale i jako samotný "mls". Bez zavařování vydrží i několik měsíců a stále si zachová…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28,00 g |
Sůl | 70,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Naložený česnek je jemnější než čerstvý, a proto se skvěle hodí k zelenině, masu, ale i jako samotný "mls". Bez zavařování vydrží i několik měsíců a stále si zachová…
Tento recept je variací klasických karbanátků, která přináší do vaší kuchyně nové chutě a vůně. Šťavnaté krůtí maso je obohaceno o sýr, který se krásně rozteče, šunku,…
Připravte si křupavé placky s cuketou, bramborem a mrkví, které spojují jemnost čerstvé zeleniny s dokonale vyváženou chutí. Tyto lahodné a výživné placičky jsou moc…
Syrovou řepu oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Do misky klademe vrstvu řepy, posypeme bylinkovou solí, opepříme,…
Teplé letní podvečery doslova vybízejí k posezení s rodinou u rozpáleného grilu, na kterém můžete připravit spoustu skvělých dobrot. Grilovaná zelenina, příjemně vonící…
Změklé máslo smícháme s utřeným česnekem, nasekanou bazalkou, pepřem, solí, a prov. bylinkami. Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka a lehce opečeme v topinkovači.…
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce cca 20 minut. Scedíme a dáme stranou. Zchladlé oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme.Na pánvi rozehřejeme …
Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na cca 3-4 mm silná kolečka, poklademe na tác a osolíme. Necháme vypotit. Zatím připravíme dip smícháním všech ingrediencí v množství…
Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na cca 3-4 mm silná kolečka, poklademe na tác a osolíme. Necháme vypotit. Zatím připravíme dip smícháním všech ingrediencí v množství…
Krém z kořenové zeleniny je krásně jemný, a přesto plný výrazné chuti. Jeho příprava není nijak složitá. Výživnou polévku se smetanou podáváme s opečenými krutonky z…
Očištěné porce candáta nařežeme po 1 cm od hřbetu k bříšku, nedořezáváme až ke kraji. Posypeme hustě bylinkovou solí a mletým kmínem.Porce dáme do chladna proležet na 30…
Na jaře snad každý rád odlehčí jídelníček. To pak třeba na večeři můžete připravit tuto snadnou, ale výživnou pomazánku. Je z tvarohu, zakysané smetany a nadrobno…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Brambory opereme a uvaříme ve slupce. Vysypeme na vymaštěný plech a pomačkáme šťouchadlem - takovým tím vlnkovatým. Osolíme bylinkovou solí (nebo obyč. solí a okořeníme…
Oddělíme bílek od žloutků - ty necháme ve skořápce a odložíme stranou.Z bílků ušleháme tuhý sníh a ochutíme bylinkovou solí. Troubu rozehřejeme na 180°. Na pekáček…
Celer je všestranná zelenina, ze které můžeme připravit například vynikající polévku ochucenou kari kořením. Podáváme ji s opečenou vekou, kterou pokapeme olejem a…
Pečené brambory, vonící po citronu a bylinkové soli, využijete jako přílohu ke grilovanému masu, nebo jako samostatný pokrm. Vašim strávníkům se po nich budou dělat…
Cuketu podélně přepůlíme a pak nakrájíme na půlkolečka asi 1 cm silné. Pak cuketu lehounce osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Dobře promícháme. Sýr…
Volské oko neboli sázená vejce patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy vajíček. Rychlejší večeři ani snídani nepřipravíte. Sluníčko na talíři vás potěší a rozzáří…
Hlídáte si váhu a hledáte jídla vhodná do redukční diety? Tento zapečený květák s cuketou a tofu je přesně pro vás. Jedná se o recept z jednoho pekáčku a jeho příprava…
V olivovém oleji rozmícháme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka a ty opečeme v topinkovači(lehce). Kolečka poklademe na plech…
Špenát částečně rozmrazíme a podusíme na teflonové pánvi do měkka, podle potřeby podléváme vodou nebo mlékem. Během dušení přidáme podle chuti česnek, sůl či další…
V jednoduchosti je krása. Jelikož je roláda sama o sobě opravdu pěkně barevně zabalený skvost, hodí se na oslavy, pro hosty, ale můžete si s ní udělat radost i jen tak…
Léto přináší bohatou úrodu dobré zeleniny, ze které můžeme připravit mnoho skvělých jídel. Tento pestrý salát z pečené zeleniny se zlatavými krutonky si jistě získá i…