„Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenZ řepy odkrojte vrchní i spodní část a pomocí škrabky oloupejte slupku jako u brambor a umyjte od případných zbytků hlíny (pozor, řepa extrémně barví, takže používejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z řepy odkrojte vrchní i spodní část a pomocí škrabky oloupejte slupku jako u brambor a umyjte od případných zbytků hlíny (pozor, řepa extrémně barví, takže používejte…
Na oleji zpěníme mouku, připravíme jíšku, zředíme asi 1,5 l vody a necháme 10 minut provařit. Přidáme protlak, dochutíme podle chuti, jak máme rajskou rádi. Knedlíčky…
Očistíme zeleninu a nakrájíme mrkev na kolečka (můžeme si pohrát), rozebereme květák na malé růžičky, fazolky pokrájíme nebo použijeme mražené.Brambory oškrábeme,…
Volské oko neboli sázená vejce patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy vajíček. Rychlejší večeři ani snídani nepřipravíte. Sluníčko na talíři vás potěší a rozzáří…
Dneska už krokety v jídelním lístku seženete málokde, ale s tímto receptem si je lehce připravíte doma. Navíc ze zdravého celeru! Podávejte s opečenými brambory, můžete…
Léto přináší bohatou úrodu dobré zeleniny, ze které můžeme připravit mnoho skvělých jídel. Tento pestrý salát z pečené zeleniny se zlatavými krutonky si jistě získá i…
Tuto lahodnou a jemnou dýňovou polévku podáváme s křupavými krutonky, ochucenými bylinkovou solí, a gorgonzolou, která svou slanou výraznou chutí a krémovostí polévku…
Obliba lehkých a výživných pokrmů stále stoupá. Jedním z mnoha může být losos opečený na másle a podávaný s celozrnným kuskusem a zeleninovou směsí. Příprava je…
Zelený čtvrtek je jako stvořený pro jídla se špenátem. Připravte k obědu netradiční přílohu z jáhel a červené čočky, kterou můžete doplnit oblíbeným sýrem, tofu nebo…
Jidáše jsou tradičním sladkým pečivem v období Velikonoc. Kdo však neholduje vyloženě sladkému pečivu, může si s námi připravit slanou variantu těchto bochánků. S…
Pečené brambory, vonící po citronu a bylinkové soli, využijete jako přílohu ke grilovanému masu, nebo jako samostatný pokrm. Vašim strávníkům se po nich budou dělat…
Oku lahodící a barvami inspirující pokrm vytvoříte velmi snadno a můžete jej podávat i jako slavnostní oběd. Šťavnatá kuřecí prsa plněná vejcem mají díky česneku a…
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější a nejkřupavější. Zakomponovat se dají do spousty pokrmu, připravit z nich můžete také skvělou smaženici, kterou podáváme na…
Na podzim a v zimě si můžeme v kuchyni užít lahodnou chuť kapusty. Z jejích křehkých listů připravíme výborné závitky, které plníme chutným tresčím masem. Podáváme je se…
Vaječná omeleta patří mezi nejoblíbenější snídaně. Tentokrát ji připravíme ve formě rolek, které podáváme s jednoduchým jogurtovým dipem. Rolky jsou hotové během chvilky…
Milovníky sýrů jistě potěšíte výbornými sýrovými jednohubkami. Plísňový sýr potřete krémem z mletých ořechů, másla a bylinkové soli. Na závěr jednohubky ještě ozdobte…
Kuřecí kapsa plněná hráškovým krémem, dozlatova opečené brambory je dokonalým propojením chutí a textur. Ideální pokrm pro slavnostní oběd, víkendové vaření, nebo chutný…