

Zapékané brambory se slaninou a sýrem
Suroviny asi 4 -5
- 2 kg brambor
- olej na vymazání plechu
- olivový olej
- bylinková sůl
- cca 20 dkg anglické slaniny
- 20 dkg strouhaného sýra ( nejlépe Eidam)
Postup přípravy receptu
Brambory opereme a uvaříme ve slupce.
Vysypeme na vymaštěný plech a pomačkáme šťouchadlem - takovým tím vlnkovatým. Osolíme bylinkovou solí (nebo obyčejnou solí) a okořeníme provensálskou směsí. Pokapeme olivovým olejem. (Nejlépe je, nakapat ho na mašlovačku a tou zlehka brambory poťukávat.)
Dáme do trouby na cca 200°C péct.
Když začnou růžovět, posypeme je anglickou slaninou, nakrájenou na nudličky a strouhaným sýrem a zprudka zapečeme, až sýr začne zlátnout. Lze podávat se salátem - okurkovým, rajčatovým, hlávkovým.
Poznámka od kuchařky
Kdo nerad anglickou, může dát uzené nebo salám. Původní recept byl bez slaniny a sýra, vhodný tedy pro ty, kdo mají před výplatou hluboho do kapsy. My ho trovhu vylepšili:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékané brambory se slaninou a sýrem
-
Dobrotka, děkuji. Bodík i fotka...
-
Tynno, dík za pochvalu. My už je dělali se vším možným: anglickou, uzeným, různými salámy - i bez, jen se sýrem a pokaždé
-
Tak jsem je včera dělala k večeři. Měla jsem doma jen zbytek uzeného, ale s uzeným to bylo skvělé zbyl jen prazdný pekáč
Díky za zajímavý recept
-
brambůrky lahodné
fotečky nádherné
-
Děkuji všem za pochvalu a Tobě Aničko za pěkné fotky. Já mám smůlu, že můj "dvorní fotograf" chodí na noční, ve dne spí a když jí až v noci, tak už není světlo na focení
Ale jídlo je to
, máme to rádi jen tak, jako přílohu jsme to ještě nepoužili
-
Jarmilko,posílám Ti pátý bodíček za moc fajn zapékané brambory a pár fotek k tomu
Já jsem dělala porci jen pro 3,tak jsem si množství trošku upravila.Místo anglické jsem použila česnekový bok na nudličky,které jsem před položením na předpečené brambory trošku osmažila.
Bylo k tomu kuřátko,my jsme si moc pochutnali a já Ti děkuji+5
-
bezvadné
-
super receptík
-
Brambory máme moc rádi a tato verze musí být
-
Damien, brambory jsou u nás v kurzu a můžeme je na každý způsob a tyhle vypadají taky báječně a já je někdy vyzkouším. Dělám je podobně na cibulce a anglický slanině, hodně zeleného, pažitku, petrželku, lahůdkovou cibulku ap., ale dělám je na plotýnce, ne v troubě
Dávám ti 1.bod