Nakládaný česnek v oleji

Suroviny

2 paličky česneku
1 lžíčka celého barevného pepře
1 lžíce bylinkové soli
2 snítky tymiánu
podle potřeby olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Stroužky česneku oloupeme, dáme je do sklenice se šroubovacím víčkem, posypeme pepřem, solí a tymiánem.

  2. Zalijeme olejem tak, aby byly stroužky česneku překryty o 1 - 2 cm. Dobře promícháme a nádobu s naloženým česnekem zavřeme.

  3. Nakládaný česnek v oleji uložíme asi na 2 týdny do temného a suchého prostředí. Takto naložený česnek uložený v chladu můžeme spotřebovávat i několik měsíců. Česnek si uchová svou vůni, ale zjemní, podle mne vynikne chuť.

Poznámka od kuchařky

Používám skleničku od dětské přesnídávky. Když mám více česneku, používám sklenici od nakládaných feferonek z Kauflandu, cca 0,3 litru

Ukládán ke "zrání" do sklepa (cca 12 - 16 stupňů). Při používání pak skladuji v lednici. Do 14 dnů zmizí. Jak u přípravy jídel, tak samotný na "mls" naprosto vyhovuje

Komentáře k receptu Nakládaný česnek v oleji

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: česnek v oleji česnek ve sklenici se solí recept recept na naložený česnek v oleji u česnek naložený v bylinkovém oleji nakládaný česnek olej tymián náklady česnek česnek nákladný v oleji česnek uložený v soli nákladný česnek v olivovem papričky v oleji nakládaný česnek s tymiánem nakladaný česnek v olivový olej nakládaný česnek nakládaný česnek s s bazalkou recept nakládané feferonky v olivový olej nákladany česnek s paprikami nakládané paličky česneku ,nakládaný česnek v oleji bez soli