Bageta s rajčaty a mozzarelou

Montanka Kuchařka: Montanka

Studená kuchyně 12 názorů

Suroviny

1 bageta (velká)
3 menší rajčata
bylinková sůl
pepř
provensálské koření (bylinky)
lístky bazalky
2-3 stroužky česneku
1/4 hrníčku olivového oleje
1 sáček nastrouhaná mozzarella
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V olivovém oleji rozmícháme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku.

  2. Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka a ty opečeme v topinkovači(lehce).

  3. Kolečka poklademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme připraveným olivovým olejem.

  4. Na potřená kolečka položíme rajčata pokrájená na kolečka a posypeme bylinkami, pepřem a bylinkovou solí a navrch mozzarelou.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 min. při 220° st.(zezlátne).

  6. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Je to velice lehká a dobrá letní večeře. Bagetky nemusíme předpékat v topinkovači, ale musí se pak déle péci v troubě.

Bagetky jsou krásně křupavé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 555 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bageta s rajčaty a mozzarelou

Tématické fráze: zapecena rajcata s mozzarelou zapečená bageta s mozzarelou mozzarela s rajčaty zapečená bageta s rajčaty recepty s mozzarelou zapečené bagetky s mozzarelou chlebíčky s mozzarelou rajčata s mozarelou bageta s rajčaty zapečená mozarella s rajčaty zapečená bageta s mozzarellou zapečená bageta s mozarelou bagetky s mozzarelou zapečené bagety s mozzarelou zapečená mozzarela s rajčaty bageta s mozarelou zapečené rajčata s mozzarelou tousty s mozzarelou toasty s mozzarelou zapečená rajčata s mozarelou