Brambory zapečené s mletým masem a brokolicí
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory omyjeme a vaříme ve slupce cca 20 minut. Scedíme a dáme stranou. Zchladlé oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme.Na pánvi rozehřejeme …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce cca 20 minut. Scedíme a dáme stranou. Zchladlé oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme.Na pánvi rozehřejeme …
Kroupy uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a dáme do mísy.Pórek nakrájený na kolečka opečeme na olivovém oleji, přidáme bylinkovou sůl, pepř a mletou uzenou…
Fazole nechte přes noc namočené ve studené vodě.Do jednoho hrnce nalijte vývar, přidejte fazole a špek a uvařte doměkka. Cibuli, celer, petržel a mrkev nahrubo…
Kuře naporcujeme, osolíme, potřeme česnekem a dáme péct. Papriky nakrájíme na středně silné proužky, rajčata na kolečka, přidáme česnek, bazalku, bylinkovou sůl a mírně…
Očistíme zeleninu a nakrájíme mrkev na kolečka (můžeme si pohrát), rozebereme květák na malé růžičky, fazolky pokrájíme nebo použijeme mražené.Brambory oškrábeme,…
Celer je všestranná zelenina, ze které můžeme připravit například vynikající polévku ochucenou kari kořením. Podáváme ji s opečenou vekou, kterou pokapeme olejem a…
Žervé má u většiny z nás své místo. Využíváme jej jako základ do různých pomazánek nebo jen tak, na čerstvý chléb. To kupované dnes nechte v obchodě a dle následujícího…
Křenová pomazánka je jemně pikantní a krémová, ideální pro milovníky výraznějších chutí. Spojení pomazánkového másla, žervé a křenu vytváří lahodný základ, který můžete…
Připravte si křupavé placky s cuketou, bramborem a mrkví, které spojují jemnost čerstvé zeleniny s dokonale vyváženou chutí. Tyto lahodné a výživné placičky jsou moc…
Podle počtu osob (2-3 ks na osobu) omyjeme nové střední nebo spíš menší brambory, dáme do mikrovlnky a vlníme ne program "Brambory", kdo nemá, tak na nejvyšší stupeň,…
V olivovém oleji rozmícháme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka a ty opečeme v topinkovači(lehce). Kolečka poklademe na plech…
Mleté škvarky smícháme se sádlem, rozmačkaným česnekem, kmínem a přidáme bylinkovou sůl podle chuti.
Brambory si oloupeme a nakrájíme na větší kostky.Osolíme bylinkovou solí, pokapeme olejem a přidáme nakrájenou mrkev, 2 cibule na čtvrtinky, česnek na plátky a opepříme…
Suroviny dáme do pekárny umíchat a po vykynutí těsto vyndáme a umotáme rohlíky, které necháme v teple vykynout.Pečeme v předehřáté troubě jak jsme zvyklí.
Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na cca 3-4 mm silná kolečka, poklademe na tác a osolíme. Necháme vypotit. Zatím připravíme dip smícháním všech ingrediencí v množství…
Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na cca 3-4 mm silná kolečka, poklademe na tác a osolíme. Necháme vypotit. Zatím připravíme dip smícháním všech ingrediencí v množství…
Cibuli nakrajíme na jemno a osmažíme na trochu vetší pánvi. Přidáme mraženou zeleninu a spolu s cibulí ji chvilku osmáhneme. Pak přidáme kvašené zelí, které jsme si…
Jablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky. Promíchejte med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelijete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát…
Ledový salát i čínské zelí natrháme na kousky. Rajčata a mozzarellu nakrájíme, vše společně promícháme.Přidáme bazalku a bylinkovou sůl podle chuti a opět promícháme.
Brokolici a květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme. Cuketu nakrájíme na menší kostky a společně s povařenou brokolicí a květákem vložíme do zapékací nádoby. V…
Dáme vařit rýži Natural se solí,lžičkou kurkumy a lžící sezamového oleje. Do hotové rýže vmícháme na kostky nakrájený smažený Tempeh,rozmačkanou uvařenou brokolici,…
Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti.…
Cibuli nadrobno pokrájíme a orestujeme na oleji, přidáme nastrouhanou cuketu a lisovaný česnek a rozdusíme do měkka. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Poté…
Tuto lahodnou a jemnou dýňovou polévku podáváme s křupavými krutonky, ochucenými bylinkovou solí, a gorgonzolou, která svou slanou výraznou chutí a krémovostí polévku…