Gratinovaná červená řepa

Suroviny 2-3 porce

3 velké červené řepy
250 ml smetany
50 g Parmezánu nebo Gran Moravie
bylinková sůl
bílý pepř
strouhanka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou řepu oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do misky klademe vrstvu řepy, posypeme bylinkovou solí, opepříme, trochu polijeme smetanou a zasypeme strouhaným sýrem. Takto pokračujeme, dokud všechnu řepu nespotřebujeme a zalijeme zbývající smetanou.

  2. Dáme péct na 190°C, přibližně 45 minut.

Poznámka od kuchařky

Můžeme podávat i k masu, ale já ji jím samotnou.

Komentáře k receptu Gratinovaná červená řepa

Tématické fráze: červená řepa recepty steak z červené repy recepty z červené řepy gratinovsná červená řepa top strouhaná červená řepa recept z červené řepy červená řepa se smetanou a strouhaným sýrem pečená červená řepa se smetanou hermelin gratinovana repa grarinovana řepa gratiovana červené řepy strouhaná řepa recepty recept na červenou řepu řepa obecná recept struhana červená řepa recepty gratinovana polévka steak z repy pecena cervena repa parmazan granitovaná červená řepa strouhana řepa