Gratinovaná červená řepa

mysulka Kuchařka: mysulka

2-3 porce Zeleninová jídla 15 názorů

Suroviny

3 velké červené řepy
250 ml smetany
50 g Parmezánu nebo Gran Moravie
bylinková sůl
bílý pepř
strouhanka
máslo
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou řepu oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do misky klademe vrstvu řepy, posypeme bylinkovou solí, opepříme, trochu polijeme smetanou a zasypeme strouhaným sýrem. Takto pokračujeme, dokud všechnu řepu nespotřebujeme a zalijeme zbývající smetanou.

  2. Dáme péct na 190°C, přibližně 45 minut.

Poznámka

Můžeme podávat i k masu, ale já ji jím samotnou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 616 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gratinovaná červená řepa

Tématické fráze: červená řepa recepty steak z červené repy recepty z červené řepy gratinovsná červená řepa top strouhaná červená řepa recept z červené řepy červená řepa se smetanou a strouhaným sýrem pečená červená řepa se smetanou hermelin gratinovana repa grarinovana řepa gratiovana červené řepy strouhaná řepa recepty recept na červenou řepu řepa obecná recept struhana červená řepa recepty gratinovana polévka steak z repy pecena cervena repa parmazan granitovaná červená řepa strouhana řepa