Krémová polévka z pečené zeleniny s krutonky a parmazánovým chipsem

maris Kuchařka: maris

Polévky 5 názorů

Suroviny

1 velký batát
3-4 brambory
3 velké mrkve
1 kedlubna
hrst kapustiček
bylinková sůl
zeleninový vývar
čerstvě mletý bílý pepř
olivový olej
zakysaná smetana
hladkolistá petržel
Chipsy:
50 g strouhaného parmazánu nebo Gran Moravia
Krutonky:
2 krajíčky chleba
1 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, ochutíme bylinkovou solí a zakápneme olivovým olejem. Promícháme a dáme na plech s pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na cca 180° a pečeme doměkka. Kdyby se nám začala připalovat, přikryjeme ji alobalem.

  2. Hotovou zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme. Necháme mírně zchladnout a rozmixujeme na jemný krém. Dochutíme pepřem.

  3. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na lžíci oleje.
    Rozehřejeme menší pánvičku s nepřilnavým povrchem a nasypeme na ni několik proužků z nastrouhaného sýra. Necháme ho rozpustit ( je potřeba hlídat aby se nespálil ) a odstavíme z ohně. Sýrové chipsy necháme na pánvičce zchladnout a odloupneme je.

  4. Polévku rozdělíme do misek, doplníme lžící zakysané smetany, petrželkou a chipsy.
    Servírujeme s připravenými krutonky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 176 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémová polévka z pečené zeleniny s krutonky a parmazánovým chipsem

  • magdalenka magdalenka

    Perfektný nápad, nenapadlo by ma piecť zeleninu na polievku.:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    mysulka: moc děkuji:-K kokosové mléko taky někdy dávám, mám ho ráda, dodá zase jiný " šmrnc ";-):-8

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Já také peču zeleninu na polévku, má pak úžasnou chuť, někdy ještě přidám kokosové mléko :-).
    Máš ji moc pěknou :yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    janatka: děkuji, snad u vás bude chutnat, tím pečením je chuť výraznější než jen z vařené zeleniny a to je právě dobře;-):-8

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Už se těším až vyzkouším, batáty milujeme, zase jiný recept.:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo