Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce na sněhu

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme bílek od žloutků - ty necháme ve skořápce a odložíme stranou. Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh a ochutíme bylinkovou solí.
Troubu rozehřejeme na 180°. Na pekáček dáme pečící papír, sníh rozdělíme na dvě hromádky a uprostřed uděláme lžící důlek. Dáme na pět minut do trouby. Do důlků v zapečeném sněhu vložíme žloutky a pečeme dalších pět minut. Krok 3: Žloutky přisolíme a můžeme na talířich obložit zeleninou a posypat jemně krájenou petrželkou nebo pažitkou.

Zveřejněno 24. 2. 2019

Poznámka autorky maris

Množství vajec zvolíme podle počtu strávníků.

Inspirace: magazín Gusto

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce na sněhu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JpN2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce na sněhu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JpN2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vejce ve sněhu, ředkvičkový salát s vejci, vejce na sněhu, sníh s vajec, snehova hnizda, uslehane vejice snih, sněhové vejce, mraky z vajec, jak na snih z vajec, vejce recepty, vejce v troube-zloutek na sněhu

Suroviny:
vejce, sůl bylinková, salát hlávkový, ředkvičky, petrželka, sůl

Přidat fotografie receptu