Vejce na sněhu

maris Kuchařka: maris

Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

2 vejce
bylinková sůl
hlávkový salát
ředkvičky
petrželka nebo pažitka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílek od žloutků - ty necháme ve skořápce a odložíme stranou.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ochutíme bylinkovou solí.
    Troubu rozehřejeme na 180°. Na pekáček dáme pečící papír, sníh rozdělíme na dvě hromádky a uprostřed uděláme lžící důlek. Dáme na pět minut do trouby. Do důlků v zapečeném sněhu vložíme žloutky a pečeme dalších pět minut.

  3. Žloutky přisolíme a můžeme na talířich obložit zeleninou a posypat jemně krájenou petrželkou nebo pažitkou.

Poznámka

Množství vajec zvolíme podle počtu strávníků.

Inspirace: magazín Gusto

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 140 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vejce na sněhu

  • mika59 mika59

    Dělala jsem podobně, jen jsem to zapekla přímo na toustech..přidala jsem do podobných.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vejce na sněhu

Zapomněl/a jsem heslo