

Vejce na sněhu
Suroviny
- 2 vejce
- bylinková sůl
- hlávkový salát
- ředkvičky
- petrželka nebo pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
Oddělíme bílek od žloutků - ty necháme ve skořápce a odložíme stranou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a ochutíme bylinkovou solí.
Troubu rozehřejeme na 180°. Na pekáček dáme pečící papír, sníh rozdělíme na dvě hromádky a uprostřed uděláme lžící důlek. Dáme na pět minut do trouby. Do důlků v zapečeném sněhu vložíme žloutky a pečeme dalších pět minut.Žloutky přisolíme a můžeme na talířich obložit zeleninou a posypat jemně krájenou petrželkou nebo pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Množství vajec zvolíme podle počtu strávníků.
Inspirace: magazín Gusto
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vejce na sněhu
-
Dělala jsem podobně, jen jsem to zapekla přímo na toustech..přidala jsem do podobných.