Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Recept ještě nebyl hodnocenOsvěžující poháry s mraženými borůvkami jsou dokonalým dezertem pro horké letní dny. Tento jednoduchý pokrm kombinuje sladkost mražených borůvek s krémovou jemností…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami jsou dokonalým dezertem pro horké letní dny. Tento jednoduchý pokrm kombinuje sladkost mražených borůvek s krémovou jemností…
Jednoduché a neodolatelné! Spojením jemných Lotus sušenek a krémového mascarpone vykouzlíte sváteční sladkost, která potěší každého.
Dortíčky, které hrají barvami a chutěmi můžeme připravit pomocí doma vyrobených formiček. Do nich pak vrstvíme sušenky s máslem, na ně jogurtovou vrstvu s mákem, kterou…
Rozinky pár hodin předem namočíme do rumu. Sušenky a piškoty nadrtíme tak, aby zůstaly malé kousky.Máslo rozpustíme a přidáme k sušenkám. Ořechy nasekáme a společně s…
Ovoce řádně opláchneme. Očistíme, popřípadě vypeckujeme (švestky, třešně, meruňky, broskve...). Polovinu ovoce rozkrájíme na skrojky.Rozmixujeme společně tvaroh, med,…
Korpus: Sušenky i mandle namlít na jemno, smíchat s mlékem a udusat na dno formy (vyložené peč. papírem) - trošku se to lepí, tak rukou nebo dnem skleničky. Na 180°C…
Do pohárů rozdrobíme sušenky, pokapeme vaječným koňakem.Pak vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem a přidáme koňak.Naplníme poháry, ozdobíme broskvemi, strouhanou…
Sušenky rozdrtíme a spojíme s rozpuštěným máslem. Hmotu natlačíme do dortové formy.Dále vyšleháme smetanu ke šlehání. Do ní vmícháme tvaroh a mascarpone. Rozpustíme…
Sušenkový základ: Dortovou formu vymažeme máslem, včetně okrajů a vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozdrtíme na úplný prášek, přidáme trošku změklé máslo na kostičky…
Rozdrcené sušenky smícháme s moukou, solí a cukrem, zapracujeme máslo a olej. Těsto namačkáme do koláčové formy a vytvoříme nízké okraje. Dáme na chvíli do lednice.…
Asi hodinu před přípravou namočte kešu oříšky do vody. Krabičku s tofu rozřízněte a celý kus tofu opatrně vyjměte. Opláchněte, zabalte do většího množství papírových či…
Sušenky rozmixujeme (rozdrtíme) spolu s mandlemi a smícháme s rozpuštěným máslem.Směs vtlačíme do dortové formy s pečicím papírem, pečeme na 180 °C 12 minut a odložíme…
Toto lahodné a rychlé pohoštění potěší hlavně děti. Máslové sušenky spojíme krémem ze zakysané smetany, nebo můžeme zužitkovat krém, který nám zbyl z jiných dezertů, a…
Crumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se…
Zahřejeme troubu na 160°C. Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s kakaem a máslem. Směs rozprostřeme do formy 25x25 cm na pečící papír, přimáčkneme.Mezitím…
200g másla rozpusťte na mírném plameni. Mezitím si rozdrťte 500g sušenek na prášek (já používám ponorný mixér, ale lze zvolit i paličku na maso, nebo váleček). Jakmile…
Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme. Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem. Šťávu z kompotu zahřejeme na 80 °C a…
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme…
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme…
Sušenky s cukrem důkladně v mixeru pomeleme, zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Takto vzniklou směs, zhruba konzistence drobenky, pěkně "udusáme" do koláčové…
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně zašleháme vejce.mouku Do vyšlehané hmoty vmícháme nastrouhané mandle, polovinu amaretta, zbytek si odložíme a mouku…
Vejce ušleháme s cukrem. Přidáme pramínkem špaldovou mouku se sodou, vlažnou kávu, olej a kokosové mléko. Ušleháme do hladké konzistence.Nalijeme na plech s pečícím…
Jablka a hručku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce dáme trochu vody, přisypeme nakrájené ovoce a přidáme oba cukry, celou skořici,…
Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, která se brzo rozpékají nebo rozváří, loupat…