Kakaové řezy s arašídovým krémem

Suroviny 18 ks

Na korpus malý plech 26 x 23 cm:
hrnek 150 ml
1,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
3 lžíce kakaa
1 lžička kypřícího prášku
špetka soli
1 hrnek vody
1/3 hrnku oleje
1 lžička vanilkové esence
2 lžičky octa
Krém:
200 g arašídového másla
150 g másla
80 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
Poleva:
100 g čokolády (hořké)
2-3 lžíce 20% zakysané smetany
3 lžíce různých nasekaných ořechů
jakékoli sušenky nebo oplatky (ale není to nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 180° C. V misce smícháme prosátou mouku s ostatními suchými ingrediencemi a přilijeme všechny tekuté. Důkladně promícháme, vlijeme na plech s vysokým okrajem, vyložený pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a po cca 7-8 minutách snížíme teplotu na 160° C a dopečeme cca 20 minut (podle trouby, zkusíme špejlí a když se odděluji okraje od plechu je upečeno).

  2. Korpus necháme na mřížce zcela vychladnout. Do šlehací mísy dáme všechny ingredience na krém a společně vyšleháme. Krém natřeme stejnoměrně na korpus a na krém poklademe jakékoli sušenky nebo dortové oplatky.

  3. Rozpustíme čokoládu a vmícháme do ní zakysanou smetanu pokojové teploty. Podle hustoty dáme 2-3 lžíce. Polevu rozetřeme na sušenky, posypeme směsí nasekaných ořechů a dáme do chladu ztuhnout nejlépe do druhého dne nebo aspoň na 2 hodiny. Ostrým nahřátým nožem nakrájíme nejprve 3 dlouhé pruhy, z každého pak 6 řezů. Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu Kakaové řezy s arašídovým krémem