Luxusní "hemenex"
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozehřátou pánev s olejem či sádlem dáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme chvilku (než skoro zezlátne), přidáme uzeninu. Osmahneme jednu stranu a obrátíme, ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozehřátou pánev s olejem či sádlem dáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme chvilku (než skoro zezlátne), přidáme uzeninu. Osmahneme jednu stranu a obrátíme, ještě…
Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme sýr, vejce, papriku a rajče na kostičky, cibuli na proužky.Smícháme vybrané suroviny na zálivku s hořčicí…
Rychlá a chutná pomazánka, která se výborně hodí třeba na řádně česnekem potřené topinky, na jednohubky při jakékoliv příležitosti k oslavě nebo jen tak na svačinu s…
Smažené kuřecí plátky, které budou krásně křehké a šťavnaté, pokud je necháte odležet v marinádě. Vhodnou přílohou jsou hranolky, pečené brambory, nebo kaše. Doplnit je…
Jednoduchá a velmi dobrá pomazánka, která se hodí na jakoukoli narozeninovou oslavu, nebo večírek. Pokud máme rádi pikantnější, přidáme více česneku a hořčice. Skvěle se…
Smícháme tatarku s hořčicí a smetanou. Omyté a osušené maso osolíme. Důkladně ho potřeme marinádou, přikryjeme a uložíme do chladna do druhého dne.Hodinku před pečením…
Vejce a goudu nahrubo nastrouháme a přidáme do misky k tvarohu.Přidáme tatarku, pažitku, osolíme a opepříme, dobře promícháme a mažeme na pečivo.
Mleté maso osolte a opepřete. Je-li hmota příliš hutná, přidejte studenou vodu nebo sádlo. Nechte asi 15 minut odpočinout.Z masa vytvořte placičky, spíš menší a vyšší.…
Horkovzdušná fritéza je jedním z oblíbených pomocníků k přípravě jídla v kuchyni. Její výhodou je pečení bez tuku. Příkladem jsou i tyto pečené brambory. Nakrájené je…
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, nadrobno nakrájíme a rozmačkáme vidličkou, poté je v misce vymícháme s tvarohem, cottage sýrem a tatarkou do kompaktní směsi. Dochutíme…
Z uvařeného králíka obereme maso a pokrájíme na kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku, sterilovanou zeleninu a dáme i část nálevu. Přidáme Tatarskou omáčku …
Hovězí játra opereme, nakrájíme na cca 1cm plátky a obalíme v trojobalu. Smažíme na slunečnicovém oleji do měkka. Potom osolíme a podáváme s hranolky a tatarkou. …
Vánoční bramborový salát se vyrábí snad v každé rodině. Do základního předpisu na vánoční bramborový salát se podle rodinných nebo krajových zvyklostí přidávají i jiné…
Fazole dáme vařit s česnekem, bobkovým listem a celým pepřem. Uvařené fazole scedíme, vybereme bobkový list a pepř. Necháme vychladnout.Mezitím nastrouháme tvrdý sýr a…
Na kousky nakrájené řízky orestujeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli pokrájenou na proužky, zakápneme sojovkou a přidáme pokrájenou papriku a znovu…
Ve vodě si uvaříme skoro do měkka mrkev. Mrkev si buď nakrájíme předem nebo až po uvaření a to na drobné kostičky. Mezitím, než se mrkev uvaří, v míse smícháme tatarku,…
Vejce uvaříme natvrdo.Maso umeleme a přidáme nasekanou pažitku, najemno nakrájenou cibuli, tatarskou omáčku, hořčici a mletou papriku.Vejce a okurky nastrouháme najemno…
Salát Sloní žrádlo a pomazánka stejného jména se liší pouze strukturou, neboť na pomazánku se salám mele nebo strouhá, ale jinak se používají stejné suroviny. Salát i…
Není to jen "obyčejná" hermelínová pomazánka na zbylém chlebu. Úprava v horkovzdušné fritéze dodá chlebům zpět křupavost a chuť hermelínové směsi se zvýrazní. Přitom…
Kuřecí prsa nakrájíme na maličké kousky a hodně posypeme kořením, zakapeme olejem a necháme přes noc uležet.Druhý den maso osmažíme do zlatova.Mezitím nakrájíme salát,…
Salám meleme na masovém strojku nebo strouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, jemně krájenou cibuli. Promícháme.
Kuřecí játra odblaníme a přeřízneme jen napůl, obalíme v grilovacím koření a pak ve strouhance, narovnáme do pekáčku , který je vymazán olivovým olejem a játra ještě…
Jednou z oblíbených pomazánek na sváteční chlebíčky je ta bramborová. Uvařené brambory spolu s dalšími surovinami nastrouháme a dochucujeme podle vlastní chuti. Někdo…
Přidáno před 58 minutami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami