Levné langoše

Merylas Kuchař:

Bezmasá jídla 37 názorů

520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

1 kg hladké mouky
2 lžičky soli - podle potřeby
2 - 3 lžičky drceného kmínu - možno vynechat
1 kostka čerstvého droždí - 42 g
špetka cukru
5 lžic oleje - nemusí být
zhruba 0,6 - 0,7 l vlažné vody - dle potřeby
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Já smíchám mouku se solí a kmínem, přidám vlažnou vodu, olej cukr a rozdrobím droždí. Nechám asi 5 - 10 minut stát a zadělám ne moc tuhé těsto.

  2. Necháme vykynout, na větší rovný talíř si dáme asi lžíci oleje, odebíráme kousky těsta a na tomto talíři roztlačíme a vytáhneme do šířky. Sice máme mastné prsty, ale zdá se mi tento postup lepší a rychlejší, než vyvalovat válečkem nebo těsto hodně pomoučit a roztahovat do šířky rukama. Rádo se lepí.

  3. Ihned vhazujeme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme z obou stran.

  4. Odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme dle svých zvyklostí. S kečupem, tatarskou nebo ďábelskou omáčkou, jsou dobré i některé hotové omáčky např. Hellmanns.

  5. Sypeme sýrem.

Poznámka

Těsto jde uchovat v chladničce i několik dnů.

Další mé recepty najdete tady:http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Levné langoše

  • Jitka Novotná Jitka Novotná(neregistrovaný)

    deninka: Já to dělám tak, že ve lžíci másla rozpustím 2-3 lžíce švestkových povidel, tímto materiálkem potřu langoše a lehce pokapu zakysanou smetanou (když je moc hustá jemně zředím mlékem ,nebo smetanou obyč.) - je to úžasné, moje mamka tak dělávql " vdolky", pekla je v troubě na suchém plechu, musí se cca po 10 minutách otočit, aby byly po obou stranách ploché a pěkně se mazaly ! Je to děsná ňamina!!!!:-Q

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Andrea : Děkuji, mám radost, že chutnají:-K

    Odpovědět

  • Andrea Andrea (neregistrovaný)

    Dnes odzkoušeno a vynikající), už jsem jeden zblajzla :yes: :-p

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Isabel: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že recept nezklamal.:-K

    Odpovědět

  • Isabel Isabel(neregistrovaný)

    Langoše jsou moje nejoblíbenější jídlo a konečně si je mužu doma uvařit :3
    Děkuji za recept jsou lepší než kupované! Prostě vlastnoručně vyrobené jsou nejlepší ale to je si myslím u všeho :3

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Barča: To jsem ráda, děkuji za vyzkoušení.:-K

    Odpovědět

  • Barča Barča(neregistrovaná)

    Tenhle recept na ty langoše je asi zatím nejlepší.
    Všichni jsme si moc na nich pochutnali.
    :-K :-p

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Super recept!!!!! Dělme již podruhé. Myslela jsem, že je to složité udělat langoše ale ždn věda to není ;-)

    Odpovědět

  • Eresiel Ranwa Eresiel Ranwa

    Mužíček dostal nezdolnou touhu dělat langoše a oko mu padlo na tento recept. Musím říct, že výsledek je vynikající:-p :yes:

    Odpovědět

  • Aja Aja(neregistrovaná)

    Adéla Matalová: není co dodat. Super recept... asi neumíte číst

    Odpovědět

  • alondra alondra

    Zatím nejlepší recept na langoše.Včera jsem vyzkoušela a máme ještě na dnešek :yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Adéla Matalová Adéla Matalová(neregistrovaný)

    jako dobrý no :-!;-(:-K

    Odpovědět

  • Adéla Matalová Adéla Matalová(neregistrovaný)

    není tam napsano kolik oleje:-(:-!:-!:-!:-!:-!:no::-//:-O:-S:-*:-p;-):-O;-(;-(;-(:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-! strašný:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • deninka deninka(neregistrovaná)

    Langoše se dají dělat i nasladko,posypané skořicí s cukrem, grankem, nebo pomazané marmeládou, nutelou, či jiné kombinace

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Proč je to mezi levnými jídly? Musim k tomu koupit sýr, tatarku aspoň polovinu oleje a podobně, jen tohle je kolem 60 kaček. Lévné jídlo mi připadá takové, kdy za těch 60 uvařim

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo