

Smažená hovězí játra
Suroviny 1 porce
- Hovězí játra cca 400 g
- Hranolky
- sůl
- vajíčko
- móka
- strouhanka
- tatarka
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
Hovězí játra opereme, nakrájíme na cca 1cm plátky a obalíme v trojobalu.
Smažíme na slunečnicovém oleji do měkka.
Potom osolíme.
Podáváme s hranolky a tatarkou. Pivíčko k tomu je samozřejmostí !
Poznámka od kuchařky
Tento recept na hovězí smažená játra jsem zde nenalezl a tak ho sem přidávám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažená hovězí játra
-
Taky dělám z hovězí játry řízečky
ale já nejprve stáhnu blánu a nakrájené plátky jemně paličkou naklepnu
pak obalím a s tatarkou a brambůrkem
+ bod
-
Víťo. Mám vnitřnost moc rád a dost je děláme. Játra drůbeží, vepřové a i hovězí. Nechci prudit ale nejlépe se smaží drůbeží. Není s nimi problém a jsou moc dobré. Vepřové též nejsou špatné, jak v trojobalu, omáčka a i jen tak na sádle. Hovězí játra nejsou špatné, ale stejně jako vepřové (hovězí více) mají tendenci při smažení tvrdnout a zvláště když se smaží déle než je nutné a proto je potřeba si čas smažení i vaření pohlídat. Nemyslím ztvrdnutí solením, nebo pepřením, ale dobou tepelného zpracování. Takže si myslím že je nepřesné ,nebo vhodné napsat "Smažíme do měkka". Játra moc nepotřebují. Stačí jim chvilka. Ale stejně se mi to moc líbí a dávám +bodík 2. PROMIŇ , ale poze upřímná rada dle mých dlouholetých zkušeností.
-
popravdě - omylem jsem kópil místo "oněch - tyto "
-
Mám moc ráda smažená játra (a hovězí asi nejvíc
), překvapuje mě, že tu ještě nejsó...
-
-
máme rádi smažená játra,jen používám raději vepřové ,ale i tak se mi to líbí
-
Severinka: No máš recht ! Ihned svó chybu napravím !
-
nevypadla Ti ze surovin strouhánka