Krůtí wellington podle Jamieho
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí prsa odblaníme. Ve středu nožem vyřízneme kapsu, kterou vysypeme solí, pepřem, částí tymiánu. Lžící naplníme brusinkami a sepneme párátky. Povrch ještě posolíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí prsa odblaníme. Ve středu nožem vyřízneme kapsu, kterou vysypeme solí, pepřem, částí tymiánu. Lžící naplníme brusinkami a sepneme párátky. Povrch ještě posolíme a…
Filety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček. Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme. Necháme cca půl…
Hlívu očistíme a natrháme na 2 cm nudličky, 1 šalotku a petrželku nakrájíme na drobno, kapii na nudličky, 1/2 šalotky na tenká kolečka. Kuřecí prsa lehce kotníky prstů…
Na plech o vnitřním rozměru cca 35 x 25 cm z obou těst vyválíme jeden obdélník. Délka: cca 35 cm. Šířka: o 18 cm širší než je dvojitá šíře plechu. Tloušťka: asi 0…
Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme na obdĺžnik ( veľkosť podľa plechu ). Jeden plát cesta uložíme na plech. Všetky prísady na náplň dobre premiešame a…
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a vykrojíme jadřinec.Do střední pánve nasypeme 170 g cukru a za stálého míchání necháme cukr teplem rozpustit a zkaramelizovat,…
Špargľu narežeme na 3 cm kúsky a v trošičke vody povaríme 5 minút. Ak ešte ostala voda, scedíme.Cibuľu nakrájame na kolieska a orestujeme na oleji. Necháme trocha…
1. Do mísy nakrájíme na kostky papriky a rajčata, přistrouháme cuketu. Vzniklou směs ochutíme kořením a osolíme. 2. Listové těsto s trochou mouky rozválíme na plech a…
Nejdříve vymícháme tvaroh se smetanou a moučkovým i vanilkovým cukrem. Poté nastrouháme pomerančovou kůru a citronovou kůru.Přidáme vaječný likér a smícháme.Na vále…
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na plát, který rozdělíme nožem nebo rádýlkem na menší obdélníčky. Velikost záleží na nás, jestli chceme mít kapsičky větší…
V misce smícháme zcezeného tuňáka, posekaný špenát, lučinu, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu.Vyválené listové těsto nařežeme na čtverečky. Do středu dáme lžičku…
Cottage smícháme se lžící vody a semínky chia a necháme odpočívat. Z listového těsta vykrájíme kolečka, která potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci. Očištěnou mrkev…
Rozválíme a připravíme si těsto.Připravené těsto potřeme hořčicí a poté nakrájíme na široké pásky - proužky. Proužek po proužku obmotáme kolem nožiček párků.Poté…
Těsto dáme na plech a na pečící papír. Tavený sýr necháme změknout (vyndáme z lednice) pak ho rozetřeme po celém těstě. (Můžeme vše posypat předsmaženou cibulkou.…
Na masle za stáleho miešania opražíme dozlata strúhanku.Hurmi kaki nakrájame na malé kocky, pridáme škoricu, med a sekané orechy a premiešame.Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik…
Listové těsto si rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta rozválíme na tenký plát, který přeneseme na plech pokropený studenou vodou. Těsto popícháme…
Těsto rozválíme rovnou na plechu. Pomažeme jej rozšlehaným vejcem, hned poprášíme paprikou, solí, pepřem, semínky, na kolečka nakrájenými olivami a sýrem. Pokapeme…
Výhodou je příprava předem, takže se můžeme věnovat návštěvě a nemusíme být "u plotny". Podáváme je totiž teplé, ale mohou se jíst i později studené. Náplně k plnění…
Listové těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly a tence rozválíme do obdélníků.Na tuku opečeme hranolky cukety, nasekanou cibuli a česnek, osolíme, okořeníme bazalkou, tymiánem…
Rozválejte listové těsto 30 cm × 40 cm. Nakrájejte 1 cm široké pásky a pomašlujte je žloutkem. Pásky natočte na kornoutky a pečte na 180 °C dozlatova.Na náplň…
Listové těsto rozválíme na dva pláty, naplníme strouhanými jablky, rozinkami, osladíme, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, svineme. Pečeme na 200°C asi 20 minut na…
Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ty osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou. Rozpalte pánev a kuřecí maso na oleji osmahněte dozlatova, spolu…
Špenát necháme rozmrznout přes noc v misce, aby neodtekla voda. Troubu rozehřejeme na 180°C. Do kastrůlku dáme rozpustit sádlo, přidáme cibulku nadrobno a smažíme,…
Listové těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na velikost plechu. Plech vypláchneme studenou vodou, přeneseme na něj těsto, potřeme rozšlehaným vejcem a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Větrníky podle Josefa Maršálka: Božskou chuť mají díky karamelové a žloutkové šlehačce i speciálně připravované cukrové polevě
Slovenská kapustnica v zimě krásně prohřeje a zasytí. Kapustu byste v ní hledali marně
Kam pro skvělé dýně? Na farmě Bykoš nedaleko Prahy pořídíte menší dýni za 40 Kč. Dobře uskladněná vydrží do jara!