Ovocný koláč

tejaja Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 8 názorů

57

Suroviny

300 g lístového těsta
500 g rybízu (maliny, josta a pod )
puding:
800 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce solamylu
3 lžíce cukru
cesto :
1 vejce
1 hrnek ( 250 ml ) hladké mouky
1/2 hrnku práškového cukru
1/2 prášku do pečiva
1/3 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
mléko podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Úplne ho zasypeme drobným ovocím.

  2. Uvaríme hustý puding, ktorý navrstvíme na ovocie.

  3. Vyšľaháme všetky prísady na cesto (má mať hustotu ako piškótové cesto, mlieko použijeme podľa potreby) a nalejeme ho na puding.

  4. Koláč vložíme do rúry a pri strednej teplote pečieme, kým cesto na povrchu nezíska zlatú farbu. Vyberieme z rúry a ešte horúci koláč pocukrujeme cez sitko.

Poznámka

Necháme veľmi dobre vychladnúť, až potom režeme na kocky.

Najlepšie je upiecť deň pred podávaním.

Môžeme použiť aj mrazené ovocie, ale necháme ho len povoliť, nerozmrazujeme. Kompótované ovocie necháme dobre odkvapkať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ovocný koláč

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo