Hruškový závin s ořechy a brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu zapneme na 200 °C a plech vyložíme podložkou nebo papírem na pečení. Na plech běžné velikosti se vejdou 3 záviny a množství surovin násobíme počtem kusů, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu zapneme na 200 °C a plech vyložíme podložkou nebo papírem na pečení. Na plech běžné velikosti se vejdou 3 záviny a množství surovin násobíme počtem kusů, které…
Ze čtyř polévkových lžic vlažného mléka, droždí, 1 lžičky cukru a 1 lžíce mouky uděláme kvásek a necháme vzejít.Mouku, cukr, sůl dáme do mísy a promícháme.Přidáme 2…
Troubu zapneme na 200 °C.Všechnu zeleninu a sýr nakrájíme na tenké nudličky asi 6 cm dlouhé, vše přidáváme postupně do misky. Nakonec přidáme aromat a klíčky. …
Na přípravu těchto sladkých květů budete potřebovat pouze tři suroviny - listové těsto, marmeládu a moučkový cukr na posypání.Listové těsto rozválíme na tenký plát,…
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme zchladnout.Banány nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do vychladlého pudinku.Těsto vyválíme na…
Plánujete slavnostní rodinný oběd a chcete ve svém menu překvapit něčím netradičním? Tak to jsou přesně tyto plněné šátečky. Listové těsto v sobě ukrývá kousek…
Listové těsto rozválíme asi na sílu 1,5-2 mm na přibližně pravidelný obdélník 30-40 cm dlouhý. Polovinu potřeme meruňkovým džemem.Mezitím si na stejnou sílu zvlášť…
Těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme zvlášť na plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 12-15 minut.Tvaroh smícháme…
Jablko a skořice je jednou z typických vůní pro podzim. Spojte to spolu s listovým těstem dohromady a máte skvělou pochutinu i pro děti. Plátky jablek jsou obalené v…
Z rozváleného listového těsta vykrojíme kolečka, třeba na vykrojení můžeme použít misku o průměru 10 cm. Můžeme ale zvolit i jiný průměr koleček.Položíme na plech…
S podzimem přichází sezona moučníků s jablečnou náplní. Štrúdly všeho druhu milujeme pro jejich pikantní chuť. Zdejší moučník je navíc obohacen o příchuť kávy. Věříme,…
Troubu předehřejeme na 220 °C. Do větší misky dáme ingredience na drobenku a ručně promícháme. V hrnečku vidličkou rozkvedláme vejce na potření.Na rozválený plát těsta…
Smetanu smícháme s tymiánem a muškátovým oříškem.Cibuli nakrájíme na tenké plátky.Listové těsto rozložíme na plech a potřeme ochucenou smetanou. Necháme nepotřené pouze…
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na veľké štvorce.Každý štvorec v jednej polovici posypeme malým množstvom strúhanky.Na ňu dáme trocha…
Křehké šátečky z listového těsta, plněné bílou klobásou, jsou opravdu velice snadná na přípravu a potěší všechny koledníky. Šátečky můžete posypat libovolným kořením,…
Hledáte inspiraci co netradičního připravit na Velikonoce? Vyzkoušejte kuřátka z vajec vařených natvrdo, plněné nivovou pomazánkou. Upotřebíte je jako jedlou dekoraci…
Listové těsto je velmi univerzální surovinou v kuchyni. V tomto receptu do něj zabalíme baby špenát dochucený klasicky česnekem a plátky uvařeného uzeného masa. Takhle…
V jednoduchosti je krása. Pro tenhle koláč tohle moudro platí na 100%. Dostupné ingredience, snadná příprava, efektní vzhled a lahodný výsledek. Pokud navíc použiete…
Velmi snadná pochutina nám vznikne pouze ze dvou surovin. Potřebujeme jen listové těsto a nastrouhaný sýr. S trochou šikovnosti pak připravíme sýrové twistry, na kterých…
Pokud máte doma listové těsto, vyzkoušejte tyto krucánky. Množství medvědího česneku si určujete víceméně sami, tvaroh stačí jen trochu osolit, nebo jeho část nahradit…
Listové těsto je "záchranář" při přípravě pohoštění. Mějte ho vždy doma v chladničce, nebo mrazáku. S pomocí pár surovin pak vykouzlíte výborné jídlo i s nádechem…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Dieta 2023: Pozor na nápoje! V půllitru piva je až 16 kostek cukru a víno má dokonce víc kalorií než coca-cola
Slavné omáčky: Bílá omáčka Mornay je zřejmě starší než bešamel a nádherně voní po hřebíčku. Příprava je snadná
Holka u plotny radí: Jak na moravské koláčky s tvarohem a povidly? Podle snadného receptu vyjde jeden kousek na 8 Kč