

Cibulové koláčky z listového těsta
Suroviny
- 1 balení listového těsta
- 6 velkých červených cibulí
- 80 g černých oliv
- 6 ančoviček
- 60 ml červeného vinného octa
- 6 lžic třtinového cukru
- sůl
- 1 rozšlehané vejce
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Na olivovém oleji 10 minut opékáme červenou cibuli, nakrájenou na tenké plátky.
Poté zalijeme octem, necháme odpařit a přidáme cukr.
Dobře promícháme a až směs zhoustne, přidáme kolečka černých oliv, drobně posekané ančovičky a vydatně osolíme.
Listové těsto vyválíme, rozkrájíme na čtverce, jejichž okraje zarolujeme a středy vyplníme prochladlou cibulovou směsí.
Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cibulové koláčky z listového těsta
-
Lusindo, ani nevíš, jak mě to těší... protože to je na tom, co tady na těchto stránkách všichni děláme, to nejkrásnější. Někoho inspirovat, být s ním na dálku ve spojení, přispět k jeho dobrému pocitu a třeba i chvilkovému pochutnání. To je totiž ta věc, která mě na vaření nejvíc baví (kromě téměř alchymistické proměny nějakých surovin v bezva krmi), udělat lidem chvilkovou radost...
-
Elizo já mám Tvoje recepty neobyčejně ráda a opravdu je doma vařím(i když nekomentuji), moji maminkovskou kuchyň posunují někam dál a já mám nové výzvy ráda.
-
Lusindo, děkuju...
, ale i já jsem amatér. Jen jsem náročná na to, co jím... zkrátka mlsná... Na talíři toho nemusí být moc, ale musí mi chutnat (už i v práci si dělají legraci z mojí "mlsné pusinky", ale učí se...
)
-
Vynikající, také dělám, jen cukru(muscovado)dávám méně, přijde mi, že cibule karamelizuje dost.Jinak super recept a Eliza je člověk, který správně čeří stojaté vody tradičních receptů typu maso a brambor a posouvá kuchařinu nás amatérů trochu jinam.SUPER!
-
Elizo, bezva recept, olivy mám ráda a rybičky také, takže není co řešit. Už jsem dala dřív bodík
-
Já jsem si recept opsala z časopisu, ale už vážně nevím z jakého, protože je to dlouho. Moc často to nepeču / vlastně ani nevím proč /, ale teď budeme asi brzy mít koláčky
, díky za připomenutí
-
Á jo, tak už vím komu...díky, Jani. Ančovičky jsou sardelky, myslím...
-
U mě to byla dnes premiéra. Asi před rokem jsem koláčky ochutnala na jedné pracovní oslavě a až před časem jsem získala odvahu kolegyni, která je přinesla, požádat o recept...
Děkuji za bodík a za ten druhý také, jen nevím komu...
-
Elizo, to je nádhera!! Ančovičky jsem taky ještě nejedla
, to jsou rybky, že? Doufám, že jsem se teď nestrapnila
-
Eli, spěchám s bodíkem, dělám téměř stejně - jen jiné množství, protože peču jeden velký koláč na plech, ale takhle to je určitě lepší
a ráda podle Tebe vyzkouším