Krůtí kousky se sušenými rajčaty, zapečené v listové misce

medanek Kuchařka: medanek

Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

600 g krůtích prsou
50 g strouhaného sýru
1 cibule
6 sušených rajčat v oleji
1 kapie (já měla žlutou)
2 stroužky česneku
6 koleček křemešníku (na jednu porci)
1 malou plechovku krájených žampionů
1 hrst hrášku
1 malou naběračku drůbežího vývaru, nebo
½ drůbežího gelového bujonu s vodou
3 lžíce panna cucina (Italská hustá smetana)
olej
sůl
pepř
Dále:
listové těsto
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapii na proužky a česnek prolisujeme.

  2. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso a restujeme, až maso zcela zbělá a je měkké.

  3. Přidáme česnek, žampiony, rajčata, vývar nebo gelový bujon s trochou vody, osolíme, opepříme a chvíli necháme provařit.

  4. Nakonec přidáme smetanu, hrášek a kapie.
    Vše dobře promícháme, necháme ještě tak minutku a odstavíme

  5. Zapékací misky vyložíme listovým těstem, poklademe kolečky salámu, přidáme krůtí směs a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
    Zapékáme při 175 C°, dokud těsto není růžové.

  6. Hotové ihned posypeme sýrem a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí kousky se sušenými rajčaty, zapečené v listové misce

  • medanek medanek(autorka receptu)

    Lenunka: To není špatný nápad, asi by stačilo jen nahoře, uvnitř těsto křupavé není, ale i tak nám to chutnalo.:-K Ale vyzkouším jak píšeš:-) A děkuji za pochvalu:-K:-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    mě se recept moc líbí, dávám bodík, jen bych asi zkusila tu misku spíš přikrýt "čepičkou" z listového těsta (dá se pak křupavá přikusovat jako příloha), než tu formu těstem vystlat...no uvidím, jak to vyoslím, ale určitě zkusím a dám vědět :-K:-)

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    casino: Také nevím co je blbě, řeznou plochu jsem snad nenatřela vajíčkem, no asi Ti moc nerozumím, pekla jsem tak jak napsala a těsto bylo pěkně zlaté . Myslíš, že jsem měla péct na větší teplotu? A co se týká křehkého těsta, nebyl by problém udělat, ale měla jsem listové :-):-)

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    Angel 666: Moc děkuji :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Říká se, že aby se nenarušilo expandování a listování listového těsta, tak se řezná plocha nemá potřít vajíčkem...
    Toto zřejmě není ten případ
    Nevím co je blbě... :-O
    Že by nízká teplota ? (175°C);-)
    Na fotečkách to od pohledu vypadá spíše na použití křehkého těsta, které se běžně pro podobná jídla používá:yes:
    No, ale to se v marketu hůře shání a muselo by se dělat, že :-8

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Krásné jídlo i foto! ;-):-)

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Moc děkuji Aničko :-K

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    Lenunka: Záleží jak jsou misky velké. Já měla 3 :-K

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: Děkuji Jani :-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    na kolik zapékacích misek to množství prosím vyjde?:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásná práce,hezky napsaný postup a fotky jako z časopisu:-K<3:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: zapecene misky zapecena kruti prsa se susenymi rajcaty zapecena sušená rajcata a listové testo listové misky krůtí se sušenými rajčaty

Zapomněl/a jsem heslo