Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veka - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Retro chlebíčky

Retro chlebíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Chlebíčky jsou večírková klasika. Při jejich přípravě můžete popustit uzdu své fantazii. Je jen na vás, zda zvolíte tuto klasiku, nebo to zkusíte trochu odvážněji a…

mika59

38 min

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Velikonoční nádivka v tradicích symbolizuje nový život a naději na dobrý úrodný rok. Nemusíte ji však připravovat pouze na Velikonoce. Nádivkou, plnou bylinek, můžete…

Metlos

130 min

Silvestrovské pohoštění

Silvestrovské pohoštění

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…

evosheek

120 min

Liptovské chlebíčky

Liptovské chlebíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.Cibuli nakrájíme na…

Velikonoční sekanice III

Velikonoční sekanice III

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…

lenka-m

75 min

Zapečené chlebíčky se sýrem

Zapečené chlebíčky se sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zapečené chlebíčky s šunkovou směsí a sýrem připomínají populární polské zapékanky a dají se servírovat jako rychlá večeře nebo jako pohoštění pro návštěvu. Křupavým…

Semy.cz

30 min

Zapečená sněhová vejce

Zapečená sněhová vejce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Zapneme troubu na 200 °C. Tousty pomažeme máslem.Bílky opatrně oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Do hotového zamícháme bazalku a poklademe…

mika59

15 min

Bublanina jinak - z veky

Bublanina jinak - z veky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Veku natrháme na kousky a namočíme do mléka. Vymačkáme přebytečné mléko. Rozšleháme žloutky s Herou, přidáme cukr, postupně veku (pokud se těsto zdá husté, přidáme…

Lump01

60 min

Cottage pomazánka s bazalkou

Cottage pomazánka s bazalkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Veku nebo ciabattu nakrájíme na plátky a opečeme je v toastovači,nebo nasucho v troubě a zlehka pomažeme česnekem. Mezitím smícháme cottage sýr s olejem,octem,nasekanou…

Teplé sýrové tousty

Teplé sýrové tousty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tvrdý sýr nastouháme na struhadle, stejně tak šunku na stejné hrubosti. Přidáme 2 vajíčka, sůl, pepř, papriku a kdo má rád, trochu pikantní, přidá špetku chilli. Vše…

stendli

20 min

Nádivka do kuřete

Nádivka do kuřete

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Veku nakrájame na kocky, dáme do misy a necháme 2 hodiny voľne preschnúť. Cibuľu a petržlenovú vňať posekáme na drobno, orestujeme na oleji/masle a necháme úplne…

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Veku nakrájíme na slabé plátky.Tvaroh rozmícháme s cukrem.Plátky veky promažeme tvarohem, obalíme v trojobalu a osmažíme na oleji. Ještě teplé posypeme cukrem nebo…

Játrová polévka

Játrová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na lžíci sádla nebo rostlinného oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá vepřová nebo telecí játra nakrájená na větší kousky, které ze všech stran opečeme.…

Neobyčejné chlebíčky

Neobyčejné chlebíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Salám a sýr nastrouháme na jemno, přidáme vejce a prolisovaný česnek a důkladně promícháme, ochutíme solí pepřem a oregánem nakonec namažeme na veku a dáme zapéct do…

cashel

30 min

Zemlbába (žemlovka) po našem

Zemlbába (žemlovka) po našem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Dno pekáčku vymažeme máslem a pokládeme plátky veky, namočenými v mléce. Na veku dáme polovinu ušlehaného tvarohu s pudinkovým práškem, žloutkem, vanilkovým cukrem a…

Buši pomazánka z makrely

Buši pomazánka z makrely

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Největší práci dá obrat maso z ryby tak, aby jsme nenechali kostičky. Vyžaduje to nechvátat a pečlivost. 1,/Obereme rybu a rodělíme na menší kousky. POZOR. Nečvachtat…

Vaclav Fronek

90 min

1 2 3 4 5 9