Retro chlebíčky
Recept ještě nebyl hodnocenChlebíčky jsou večírková klasika. Při jejich přípravě můžete popustit uzdu své fantazii. Je jen na vás, zda zvolíte tuto klasiku, nebo to zkusíte trochu odvážněji a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chlebíčky jsou večírková klasika. Při jejich přípravě můžete popustit uzdu své fantazii. Je jen na vás, zda zvolíte tuto klasiku, nebo to zkusíte trochu odvážněji a…
Velikonoční nádivka v tradicích symbolizuje nový život a naději na dobrý úrodný rok. Nemusíte ji však připravovat pouze na Velikonoce. Nádivkou, plnou bylinek, můžete…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…
Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.Cibuli nakrájíme na…
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Zapečené chlebíčky s šunkovou směsí a sýrem připomínají populární polské zapékanky a dají se servírovat jako rychlá večeře nebo jako pohoštění pro návštěvu. Křupavým…
Jako tradiční pohoštění na oslavách a večírcích nesmí chybět obložené chlebíčky. Ty s bramborovým salátem patří mezi nejoblíbenější. Kromě salátu je ještě ozdobíme…
Zapneme troubu na 200 °C. Tousty pomažeme máslem.Bílky opatrně oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Do hotového zamícháme bazalku a poklademe…
Veku natrháme na kousky a namočíme do mléka. Vymačkáme přebytečné mléko. Rozšleháme žloutky s Herou, přidáme cukr, postupně veku (pokud se těsto zdá husté, přidáme…
Veku nebo ciabattu nakrájíme na plátky a opečeme je v toastovači,nebo nasucho v troubě a zlehka pomažeme česnekem. Mezitím smícháme cottage sýr s olejem,octem,nasekanou…
Sladký oběd, odpolední svačina nebo dezert ke kávě, to vše může být žemlovka s tvarohem, jablky a banány. Můžete ji vylepšit přidáním rozinek namočených v rumu, jejichž…
Tvrdý sýr nastouháme na struhadle, stejně tak šunku na stejné hrubosti. Přidáme 2 vajíčka, sůl, pepř, papriku a kdo má rád, trochu pikantní, přidá špetku chilli. Vše…
Veku nakrájame na kocky, dáme do misy a necháme 2 hodiny voľne preschnúť. Cibuľu a petržlenovú vňať posekáme na drobno, orestujeme na oleji/masle a necháme úplne…
Veku nakrájíme na slabé plátky.Tvaroh rozmícháme s cukrem.Plátky veky promažeme tvarohem, obalíme v trojobalu a osmažíme na oleji. Ještě teplé posypeme cukrem nebo…
Na lžíci sádla nebo rostlinného oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá vepřová nebo telecí játra nakrájená na větší kousky, které ze všech stran opečeme.…
Salám a sýr nastrouháme na jemno, přidáme vejce a prolisovaný česnek a důkladně promícháme, ochutíme solí pepřem a oregánem nakonec namažeme na veku a dáme zapéct do…
JABLKOVÉ KRAJÍČKY (Praktická žena 1991): Krajíčky veky potřeme máslem, obložíme tenkými plátky jádřinců zbavených jablek, která přikryjeme plátečky sýra a zapečeme.…
JABLKOVÉ KRAJÍČKY (Praktická žena 1991): Krajíčky veky potřeme máslem, obložíme tenkými plátky jádřinců zbavených jablek, která přikryjeme plátečky sýra a zapečeme.…
Dno pekáčku vymažeme máslem a pokládeme plátky veky, namočenými v mléce. Na veku dáme polovinu ušlehaného tvarohu s pudinkovým práškem, žloutkem, vanilkovým cukrem a…
1) Salám nastrouháme nahrubo. Na plátky veky dáme domácí bramborový nebo vajíčkový salát. Na každý plátek navrstvíme nastrouhaný salám, přidáme měsíček vajíčka, kousek…
1) Salám nastrouháme nahrubo. Na plátky veky dáme domácí bramborový nebo vajíčkový salát. Na každý plátek navrstvíme nastrouhaný salám, přidáme měsíček vajíčka, kousek…
Plátky veky zvlhčíme mlékem. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, cibuli nastrouhanou nahrubo nebo jemně nakrájenou. Dále přidáme namočené plátky veky, sušený česnek…
Ozdobit chlebíčky pouze nemusí být vůbec nudné a stále stejné. Milovníci různých sýrových variací si tu dnes přijdou na své. Zde máte možnost, jak vytvořit ze tří druhů…
Největší práci dá obrat maso z ryby tak, aby jsme nenechali kostičky. Vyžaduje to nechvátat a pečlivost. 1,/Obereme rybu a rodělíme na menší kousky. POZOR. Nečvachtat…