Tvarohovo-povidlové smaženky

recepty73 Kuchař: recepty73

dle chuti Sladká jídla 2 názory

Suroviny

Množství dle chuti:
bílá veka nebo toustový chléb
měkký tvaroh
cukr krupice dle chuti
citronová kůra
švestková povidla (rozvary či marmeláda, pokud je máte radši)
rozšlehané vejce se špetkou soli, dle potřeby
vanilkový cukr
mléko
máslo s olejem na smažení
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel a přistrouháme trošku citronové kůry. Povidla můžeme dochutit například skořicí, dle potřeby naředit rumem nebo naopak zahustit strouhaným perníkem. Vše dle vlastní chuti.

  2. Polovinu plátků veky (tousťáku) potřeme tvarohem a polovinu povidly. Množství dle chuti, někdo radši náplně více, někdo méně. Potřené plátky k sobě "přilepíme"a suché strany plátků namočíme do vyšlehaných vajec se špetkou soli, vanilkovým cukrem a mlékem. Na jedno vejce přidáváme cca 1,5 lžíce mléka nebo smetany na vaření.

  3. Takto připravené naplněné a ve vejcích smočené plátky veky (tousťáku) klademe do pánve s roztopeným máslem smíchaném s olejem a smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Podáváme k snídani, rychlému obědu nebo večeři s čajem, bílou kávou, kakaem. Před podáváním můžeme posypat moučkovým nebo skořicovým cukrem. Lze jíst i vychladlé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 900 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohovo-povidlové smaženky

Tématické fráze: tvarohovopovidlove smazenky

Zapomněl/a jsem heslo