Zelné závitky plněné mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenZelné listy odělíme a spaříme v horké vodě, aby změkly, pak je potřeme hořčicí.Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 123 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zelné listy odělíme a spaříme v horké vodě, aby změkly, pak je potřeme hořčicí.Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek…
Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci olivového oleje a světlou sójovou omáčku. Maso několikrát promícháme v olejové…
Je mnoho receptů jak udělat zelňačku. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a vynikající bílou zelnou polévku z čerstvého zelí, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Nenáročná masová směs je vždy skvělým a rychlým řešením, co připravit k obědu či večeři. Ke kouskům vepřové kýty a různým druhům zeleniny přidáme také pikantnější…
Na rozpálenou pánev vložíme na krájené na nudličky maso a jarní cibulku. Až maso nebude syrové přidáme obě papriky nakrájené na drobno, rajčátka na měsíčky,mrkev…
Zapomeňte na kupované zeleninové skleničky a připravte si domácí naloženou řepu se zelím. Kdykoli tak budete mít po ruce zdravý poklad za pár korun, který využijete…
Řízky naklepeme a nakrájíme na jemné nudličky. Smícháme s vejcem a škrobem a necháme chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme papriku, pór, cibuli, mrkev a zelí. Rozpálíme…
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše…
Když máte kousek hlávkového zelí a nevíte co s ním, uvařte si polévku. Polévka z hlávkového zelí je úplně jiná polévka, než jakou znáte z kysaného zelí. Navíc jí můžete…
Zelí je bohatým zdrojem probiotik a vlákniny. Zdravý zelný salát se sladkokyselým nálevem zvládne vykouzlit v pohodlí domova i úplný začátečník. Skvělá příloha k…
Maso nakrájíme na tenčí plátky a z těch uděláme nudličky. V misce rozkvedláme vejce, škrob, lžičku vody a maso do směsi naložíme na 30 minut. Zatím nakrájíme na širší…
Skvělá kuřecí směs se zeleninou z pánve - woku se skvěle hodí jako oběd, který vás zasytí. Maso získá pikantní chuť díky naložení v marinádě. Na této křupavé směsi si…
Vykostěná kuřecí stehna opatrně naklepeme přes folii, osolíme a opepříme je. Cibuli a zelí nakrájíme na nudličky, klobásku na proužky. Na plátky dáme zelí, cibuli a…
Vepřo-knedlo-zelo, to je národní poklad. Na tom se sice všichni shodnou, přesto ho každý dělá trochu jinak. Pečení masa společně se zelím dává jistotu, že maso nebude…
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka…
Kuře, zelí a anglická slanina - tyto suroviny stačí k tomu, abyste si připravili výborný oběd. Stačí do pekáčku vyskládat nakrájené zelí, cibuli, slaninu, kuřecí maso a…
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut.Pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo…
Oloupeme a nakrájíme kořenovou zeleninu, zelí nakrájíme na drobné nudličky, papriku a rajče na kostičky. Přidáme vývar (příp. vodu a dochucovadla). Vše dáme vařit do…
Zelný salát s mrkví je obzvlášť bohatý na vitamíny. Ochucený dresingem z aromatického kopru, balzamikového octa, zakysané smetany a majonézy, je doslova perfektní…
Zelí je takovým všelékem a v jakékoliv formě je zdravé a plné vitamínů. Naložte si na zimu sklenici hlávkového zelí s česnekem a feferonkami, které vás zároveň svojí…
Neobvyklá kombinace nudlí a zelí v sobě skrývá dobrotu z dob dávno minulých. Vracející se recepty z dob našich babiček nás přesvědčují, že si můžeme pochutnat i na…
Na drobně pokrájenou cibuli osmaženou dosklovata na trošce tuku nasypeme pokrájenou slaninu nebo klobásu (klidně pikantní maďarskou) a dosmažíme lehce dozlatova.…
Nastrouháme na jemno zelí, mrkev a křen, zamícháme. Přidáme olej a cukr - necháme cca hodinu odstát v chladu. Potom přidáme podle chuti ocet, sůl a štávu z půlky citrónu.
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Budou lidé opravdu muset přestat jíst maso? Hrozí hlad i nedostatek vody, říkají vědci
Zelenina schovaná do křupavého těstíčka: Tempura vyžaduje ledové těsto a rychlé smažení, pak je výsledek fantastický
Svatá přikázání pro božskou drůběž: Osvědčené rady našich babiček, jak na skvělá kuřata