Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Golubce (plněné zelné listy) II

Mleté maso se nehodí jen do burgerů a karbanátků. Slyšeli jste někdy o jídlu golubce? Je to klasické jídlo oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je trochu pracnější, ale vyplatí se to. Jídlo se bez větší námahy peče téměř samo.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

12. 11. 2014 16:17

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 195 kJ / 1 959 kcal
Bílkoviny131,94 g
Tuky135,68 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 516 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy47,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 8. 2022 06:32

:-)<3:yes::yes: také u nás jsou oblíbené :-K

HonzaB HonzaB

28. 11. 2021 17:46

Je to pracnější, ale já je dělám, když už jsou zatočené /mimochodem přidávám na ochucení také trošku Čubrici/ tak před zapečením do pekáče na dno trošku kyselého sterilizovaného zelí a zaleju pak vše rozmíchaným rajčatovým protlakem ve vodě a s tím to zapékám,,, je to pak vynikající, jako v rajské omáčce... Musím to vždy dělat nejméně dvě várky... Recept mám od babičky, která to má z Ukrajiny.... Golubce jsou výborné !!!<3

hazel hazel

27. 10. 2020 14:50

Vcera jsem delala tento recepis k veceri. Bylo to vynikajici. urcite nedelam naposledy. Dekuji za recepis,.

Coleta

6. 6. 2019 18:44

Vynikají recept,dělala jsem prvně a měl velký úspěch. Příloha bram.kaše. Nejvíce se mi k tomu hodí.

magdalenka magdalenka

31. 5. 2019 19:44

Eja57: Aj slovenská kuchyňa pozná plnené kapustné listy. Napriek tomu, manžel si ich obľúbil v NDR, ako vysokoškolák na brigáde. Tam ich servírovali so zemiakovou kašou.:-8 Ale je pravda, že v manželovej rodine sa nevarili, u nás áno.

Eja57 Eja57

31. 5. 2019 18:57

magdalenka: úplně náhodou jsem narazila na Tvůj komentář - že manžela zdravím:-K bramborová kaše ke golubcům přijde asi 98-ti lidem ze sta trochu úchylná, ale já jsem ta druhá....:-8

BlaV.

5. 10. 2018 20:50

magdalenka: chléb je správně - tak je znám z originální ukrajinské/bulharské/ruské kuchyně

BlaV.

5. 10. 2018 20:48

mischelinka: :-D s knedlíkem :no:

BlaV.

5. 10. 2018 20:47

OndraGottwald: česnek, majoránka, rybí omáčka - to do klasických golubců opravdu nepatří, je to už jiné jídlo ;-(

cathleen cathleen (moderátorka)

2. 8. 2018 09:17

OndraGottwald: krásné to máš :-K nechceš fotky přidat i k receptu?

OndraGottwald OndraGottwald

1. 8. 2018 21:05

Zdravím, dlouho jsem se na holubce chystal. A je hotovo. Do masa přidány dva stroužky česneku a ČL majoránky. V omáčce vynechána smetana, přidána PL cukru a PL rybí omáčky. Příprava v remosce. Mám malou remosku. Příloha nové brambory. Výborné jídlo. :yes:
Foto: https://www.rajce.net/a15400853

mischelinka mischelinka

8. 11. 2015 18:15

Dělala jsem poprvé,jen jsem neměla smetanu,tak jsem vynechala,ale přesto byly výborné:-p,Ktomu karlovarský knelík.Mňamka.Bodík letí:yes:

maiva maiva

12. 11. 2014 19:06

Dávno jsem nevařila :-p+:yes:, díky za připomenutí:-D opět super foto:yes:

zizala zizala (moderátorka)

12. 11. 2014 18:59

:-p:yes:

magdalenka magdalenka

12. 11. 2014 18:04

Pardón sem, pardón tam...:-D tušila som niečo také, ale poriadok musí byť!
Robím podobne - len varím, nepečiem. Manžel ich miluje, takže vždy poriadnu hromadu. A vyžaduje k nim zemiakovú kašu.:-)) Mne stačí chlieb.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plněné zelné listy golubce plněný zelný list recept na plneny zelny list golubce s masem golubce recept golubce s mletým masem zelné listy zelný list mleté maso v zelném listu balené zelné listy zelne zavitky plněne zelné listy bez masa golubky plněný zelný list recept recepty plnene zelne listy recept na golubce recepty na golubce holubce ruské golubce

Suroviny: zelí bílé hlávkové, maso mleté, cibule, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, cibule, protlak rajčatový, smetana zakysaná, koření nové koření, bobkový list, pepř černý, sůl, olej

TopRecepty.cz

Golubce (plněné zelné listy) II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LlN4