Sterilované bílé zelí

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

bílé hlávkové zelí
sůl
kmín
Nálev:
1 l vody
3 dl octa
100 g krystalového cukru
sůl dle chuti
1 lžička celého pepře
1 lžička nového koření
1/2 lžičky hořčičného semínka
- vše vaříme 5 minut
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí najemno nastrouháme, vložíme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme.

  2. Zelí scedíme a po vrstvách vkládáme do čistých sklenic, posypeme kmínem a zalijeme nálevem s kořením.

  3. Uzavřeme víčky a dáme sterilovat na 30 minut při teplotě 90°C.

Poznámka

Jelikož jsem měla zelí dost, tak jsem nálev udělala z dvojité dávky. Pokud by se vám stalo, že vám nálev zbude tak jako mně, tak ho necháme vychladnout a uložíme na příště.

Zelí je chutné, dobré a lepší než v obchodě. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sterilované bílé zelí

K receptu nejsou žádné komentáře.